Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Karpuzlu ilçesinde düzenlenen deve güreşlerinde vatandaşları yalnız bırakmadı.

Başkan Çerçioğlu’nu alanın girişinde karşılayan Karpuzlu Belediye Başkanı Tuğrul Ozan, Başkan Çerçioğlu’na deveci poşusu ile sekiz köşe deveci şapkası hediye etti. Güreş alanına alkışlar eşliğinde gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na Karpuzlu’lu vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Başkan Özlem Çerçioğlu, Karpuzlu Belediye Başkanı Tuğrul Ozan ile birlikte güreş alanında halkı selamlarken, vatandaşlarla tek tek tokalaştı. Başkan Çerçioğlu’nun halkı selamlaması ile güreş alanında büyük coşku yaşandı.

Bu yıl ilk kez düzenlenen deve güreşlerinde Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinden 140 pehlivan deve mücadele ederken deve güreşi zaman zaman renkli görüntülere sahne oldu.

İlçede ilk kez Deve Güreşleri Festivali düzenlediklerini belirten Karpuzlu Belediye Başkanı Tuğrul Ozan, "İlk kez düzenlediğimiz deve güreşlerine ilgi çok büyük. Bundan sonra deve güreşlerimizi geleneksel hale getirmeyi düşünüyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’nu aramızda görmekten dolayı çok mutluyuz" dedi.

“DEVE GÜREŞLERİ ÖNEMLİ KÜLTÜRÜMÜZ”

Deve güreşlerinin ege yöresinin önemli bir kültürü olduğunu belirten Başkan Çerçioğlu, “Deve güreşleri bizimle bütünleşen ve geleneksel kültürümüzdür. Deve güreşleri festivalleri sadece develerin mücadele etmesi değil, bunun yanında yediden yetmişe herkesin bir araya gelmesi, kaynaşması ve kültürümüzün yaşatılması açısından da önemli festivallerdir. Bugün de Karpuzlu’da ilk kez düzenlenen deve güreşlerine geldik. Karpuzlu halkına bana göstermiş olduğu ilgi içinde çok teşekkür ediyorum” dedi.

Binlerce kişinin izlediği deve güreşinde, Başkan Çerçioğlu sevgi gösterileriyle alandan ayrıldı.