Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve beraberindeki belediye meclis üyeleri Aydın Barosu’nu ziyaret etti.

Aydın Barosu’nda gerçekleşen ziyarete Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Barış Altıntaş, Naci Somer, Ünal Sarıoğlu, Aydın Baro Başkanı Gökhan Bozkurt ve baro yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Çerioğlu, geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen seçimle göreve gelen Gökhan Bozkurt ve yönetim kurulu üyelerini tebrik ederek, "Avukatlık yoğun sorumluluk gerektiren, hareketli bir meslektir. Aydın Barosu’nun yeni yönetimi de genç ve dinamik avukatlardan oluşuyor. Aydın için, adalet için güzel çalışmalar yapacaklarına inanıyorum" dedi.

Baro Başkanı Bozkurt, Çerçioğlu ve meclis üyelerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, "Avukatlık o kadar kutsal bir meslektir ki Fransa Kralı 18’inci Lui’nin ’Eğer Fransa kralı olmasaydım avukat olmak isterdim’ şeklinde cümle kurmasına sebep olmuştur. Bugün burada kadın avukatlarımızda yer alabiliyorsa onlarla kızlı erkekli törenler yapabiliyorsak, kadınlarımızın bugün her yerde görev yapabiliyorsa bunu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz. Özlem Çerçioğlu’da kadınların istediklerinde neleri başarabileceğinin de bir göstergesidir" şeklinde konuştu.

Ziyarette son günlerde gündemde olan mevcut adliye binası ve yeni yapılacak adliye binasının konuşulduğu öğrenildi.