Aydın Köşk İlçesi Belediye Başkanı Rifat Kadri Kılınç, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Kılınç yayınladığı mesajda, Dünya İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin kabul edildiği tarihinden yüzyıllar önce Hz. Muhammed tarafından Veda Hutbesinde, insan haklarının önemi vurgulandığını ifade etti. Kılınç, mesajında "Dünya İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin kabul edildiği 10 Aralık 1948 tarihinde yayınlandı. Tabi ki insan hakları konusunda atılan güzel adımlardan bir tanesi. Çok uzun çaba ve bedeller karşılığında alınan bu hakların hepsi yüzyıllar önce Peygamber efendimizin Veda Hutbesinde mevcuttur. Biri Peygambere, diğeri bir grup insana ait olan ve aralarında on dört asırlık bir zaman farkı bulunan bu iki metni birbiriyle karşılaştırmak, ilk etapta doğru görülmeyebilir. Ancak bugün, Müslümanların Veda Hutbesi’ni, İnsan Hakları Beyannamesi yahut ona nazire olarak gündeme getirdikleri bir gerçektir" dedi.

Veda hutbesinde bulunan ve İnsan Hakları Beyannamesinde şu temel konular yer aldığını ifade eden Başkan Kılınç, "Veda Hutbesi on dört asırdır müminleri ve insanlığı aydınlatmaya, onları çizgide tutmaya devam ediyor. Ne var ki, bir İtalyan Tarihçisinin söylediği gibi, bizler mücevher sandığının üzerine oturmuş bir dilenci gibi, kendi değerlerimizden habersiz bir şekilde başka yerlerde yitirdiğimiz bizi ve insanlığı kurtaracak güzellikleri aramaya devam etmekteyiz. İnsan hak ve özgürlüklerinin herkes için tüm yönleriyle korunup hayata geçirildiği, barış ve kardeşliğin hakim olduğu bir dünyaya ulaşılması temennisiyle başta Kahtalı hemşirelerimin ve tüm insanların 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününü kutluyorum" ifadelerini kullandı.