Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, “Hep birlikte el ele vererek Bedesten İş Hanı’nı, çarşıyı insanımıza yakışır hale getireceğiz” dedi.

Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, Bedesten İş Hanı esnafı ile kahvaltıda buluştu. Bedesten İş Hanı esnafının düzenlemiş olduğu kahvaltı da Başkan M.Mesut Özakcan’a, Başkan Yardımcıları O. Derya Tıkır, Cengiz Sune, Özel Kalem Müdürü Muharrem Arslan, Efeler Belediye Meclis Üyesi Halis Günday, Zabıta Müdürü Hakan Yıldırım eşlik etti.

Bedesten İş Hanı’ndaki kahvaltı sofrasında bir araya gelen Başkan M. Mesut Özakcan ve esnaf güne kentin geleceğine ilişkin sohbet ederek başladı. İş Hanı esnafının sorunlarının ele alındığı toplantıda, problemlere ortak çözüm arayışında bulunuldu.

Bedesten Kooperatif Başkanı Coşkun Irmak, toplantının çok faydalı olduğunu vurgulayarak, esnafla el ele verildiği takdirde, sıkıntılarının aşılacağını söyledi. Irmak,” Öncelikle kahvaltı davetimizi kabul ettiği için Sayın Başkanımız M. Mesut Özakcan’a çok teşekkür ediyoruz. Faydalı bir toplantı gerçekleştiğine inanıyor ve sizlerin sorunlarımızla ilgili çözüm önerilerinizi önemsiyoruz. İnanıyoruz ki sizler, gittikçe zor duruma düşen esnafımızın sıkıntılarının bir bölümünün önüne geçebilirsiniz. Sorunlarımızı el birliğiyle çözmeye çalışalım ve hep birlikte Bedesten İş Hanı’nı güzelleştirelim, esnafı rahatlatalım” dedi.

”GÖNÜL MUHABBET İSTER KAHVALTI BAHANE”

Esnafla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, işyeri sahipleriyle birlikte çözüm aranması gerektiğinin altını çizdi. Başkan Özakcan şöyle dedi: “Öncelikle esnafla bir araya gelmiş olmaktan büyük mutluluk duydum. Gönül muhabbet ister, kahvaltı bahane. Bundan sonra vatandaşla buluşacak, gelen istek ve önerileri bizzat yerinde dinleyeceğiz. Efeler ilçesinde yaşayan herkesin yönetimde fikirleriyle yer almasını istiyor ve önemsiyoruz. Bedesten İş Hanı ve çarşı ile ilgili sorunları bir bir takip ediyoruz. Trafik, yol, otopark gibi sorunların çözümü için Büyükşehir Belediyesi ve Emniyetle birlikte gerekenleri yapacağız. Sorunların üstesinden hep birlikte geleceğiz ve fikirleriniz bizim için çok değerli. Hep birlikte el ele vererek Bedesten İş Hanı’nı, çarşıyı insanımıza yakışır hale getireceğiz”

ESNAF İLE ORTAK KARARLAR ALINDI

Başkan Özakcan, başkan yardımcıları ve belli birim amirleri belediyece belirlenen esnaf sorunlarından bahsetti ve çözüm önerilerini sundu. Söz sırası esnafa geldiğinde, hemen hemen onların da sorunları belediyece belirlenen sorunlarla aynı idi. İş yeri sahipleri de kendi çözüm önerilerini dile getirdi, Başkan Özakcan dinledi. Çarşı esnafını rahatlatma adına bazı ortak kararlar alındı. Bedesten İş Hanı esnafının sorunlarının tek tek takibinin yapılacağını söyleyen Özakcan, sorunların masaya yatırıldığı toplantıda, alınan kararlar dâhilinde, zabıta ve fen işlerinin gerekli tedbirleri alacağını söyledi.

Bedesten İş Hanı’nda düzenlenen kahvaltının sonunda esnafla birlikte hatıra fotoğrafı çekilen Başkan Özakcan daha sonra çarşı esnafını ziyaret etti.