Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, Yeniköy Mahallesi sakinlerinin sorunlarını yerinde dinledi.

Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, hafta sonu yoğun bir tempoyla güne başladı. Öğle saatlerinde Şevketiye Mahallesinde Kuzey Kafkas Kültür Derneğince düzenlenen aşure hayrına katılan Başkan Özakcan, öğleden sonra Yeniköy Mahallesi vatandaşlarıyla bir araya geldi.

Yeniköy Mahallesi kahvehanesinde vatandaşlarla sohbet eden ve Efeler Belediyesince yürütülen hizmetler hakkında bilgiler de veren Başkan M. Mesut Özakcan’a, Efeler Belediyesi Başkan Yardımcıları O. Derya Tıkır, Cengiz Sune, Özel Kalem Müdürü Muharrem Arslan, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ahmet Varlık eşlik etti.

“VATANDAŞLARIMIZLA BİR ARAYA GELMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Bundan sonra her fırsatta vatandaşla bir araya gelerek onların istek ve önerileri doğrultusunda hizmet planlamalarımızı yapacağız diyen Başkan Özakcan, “Efeler Belediyesi Büyükşehir yasası sonrası kurulmuş yeni bir belediyedir. Belediyemiz geniş bir hizmet yelpazesinde, halkına en iyi hizmeti sunmanın gayreti içinde çalışmalarına devam ediyor. Temizlik, altyapı, park ve yeşil alan çalışmalarımızı sorunsuz bir şekilde yürütmeye çalışıyoruz. Sorunları yerinde tespit ediyor olmamız, vatandaşlarımızla bire bir görüşmemiz daha doğru çalışmamızı sağlıyor. Halkımız sağ olsunlar, bizleri kendi ailesi gibi karşılıyor ve ilgi gösteriyorlar. Bizler de elimizden gelen hizmeti vermeye çalışıyoruz. Her kesimden her kültürden vatandaşlarımla bir arada olmak beni çok mutlu ediyor. Mesut Özakcan’ı her daim halkın içinde görebilmeniz mümkün. Ne yaparsanız yapın ne kadar başarılı projelere imza atarsanız atın bir yüreğe dokunamıyorsanız asla başarıdan söz edemezsiniz. Ben vatandaşlarımın yüreğine dokunmaya talip oldum vatandaş da bana inandı ve güvendi. Bu güvene layık olmak için çalışıyorum. Geçirdiğim kaza nedeniyle vatandaşlarla bir araya gelme ziyaretlerimizi erteledik. Ancak bundan sonra vatandaşla buluşmalar kapsamında ilçenin farklı bir bölgelerinde hemşerilerimizle buluşacak, onlardan gelen istek ve önerileri bizzat kendilerinden dinleyeceğiz. Efeler ilçesinde yaşayan herkesin yönetimde fikirleriyle yer almasını istiyor ve önemsiyoruz. Bu da belediye olarak bizim hizmet gücümüzü artıracaktır” dedi.

“BELEDİYENİN KENDİNE AİT HİZMET BİNASI HENÜZ YOK”

Vatandaşın mahalleye düğün salonu talebine, henüz Efeler Belediyesinin hizmet binası olmadığını, kira ödeme şeklinde ESKO binasında hizmet verdiğini belirten Belediye Başkanı M. Mesut Özakacan, “Yeniköy Köyümüz, Büyükşehir Yasası ile birlikte oluşan yeni Efeler İlçemizin bir mahallesi haline geldi. 30 Mart’ta yaşadığımız seçimler sonucu da göreve geldiğimiz günden bugüne kadar 56 köyümüz ve 5 beldemiz, eski Aydın Merkez nüfusumuza ve görev alanımıza katılarak 265 bin nüfuslu 83 mahalleli yeni bir ilçe olduk. Bu Büyükşehir Yasası’nın getirdiği bazı hususlar; hem vatandaşlarımız hem belediye kurumları arasında, hem de bürokratlar arasında farklı yorumlara neden olacak bir takım hükümleri içeriyor. Elbette görev ve hizmet alanlarımız tanımlanmış ama biz şuanda ‘senin görevin benim görevim’ demeden ve hiçbir hizmeti aksatmadan geldiğimiz günden beri, yeri geldiğinde Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile birlikte çalışarak, halkımızın ihtiyacını karşılama çabası içerisindeyiz” ifadelerini kullandı.

Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan ve beraberindeki heyet daha sonra Yeniköy Mahallesi İlkokulu ve Ortaokulunu yerinde inceleyerek, Efeler Belediyesinin okula sağlayabileceği katkılar ve beklentiler üzerine görüş bildirdi.