AYDIN (İHA) – Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından bu yıl ilki düzenlenen ve Kuşadası Belediyesi, Kaymakamlık ve İlçe Tarım Müdürülüğü’nce desteklenen Bal Hasat Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Şenlikte herkes doyasıya bal yerken Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ise arıcılık mesleğine soyunup hasat çadırında çalıştı.

Bal Hasat Şenliği’ne arıcı kıyafeti ile katılan Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Zeki Altın’dan arı ve arıcılık hakkında bilgi aldı. Güzelçamlı Zeus Mağarası yakınlarında düzenlenen etkinlikte bölgedeki çam balı üreticileri ürünlerini tanıtırken Aydın Vali yardımcısı Abdullah Aslan, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Aydın Tarım İl Müdürü Mustafa Bircan ile birlikte Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı stantlara dolaştı.

Daha sonra temsili hasadın yapıldığı şenlikte arıcı kıyafetleri ile hasat çadırına giren Kuşadası Blediye Başkanı Özer Kayalı, peteklerden önce sır aldı, ardından sırları alınan peteklerden bal hasadı yaptı. Kuşadası’nın turizm ve tarımın yanında önemli bir çam balı üretim merkezi olduğunu belirten Belediye Başkanı Özer Kayalı, daha sonra örnek kovanlarda Arı Yetiştirciileri Birliği Başkanı Zeki Altın ile birlikte incelemelerde bulundu.