Nazilli Belediyesi Kadın Dayanışma evinde bayanlara yönelik düzenlenen kanser konulu seminerde rahim ağzı, kolon ve meme kanseri konuşuldu.

Sosyal sorumluluk projeleriyle öne çıkan Nazilli Belediyesi, Turan Mahallesindeki Nazilli Belediyesi Kadın Dayanışma evinde bayanlara yönelik kanser konulu seminer düzenlenmesini sağladı. Organizasyonunu Turan Mahalle Muhtarı Serpil Akçasakız’ın yaptığı ve Nazilli Toplum Sağlığı Eğitim Birimi çalışanları tarafından bayanlara yönelik kanser konulu seminere Kaymakam Mehmet Okur’un eşi Melahat Okur Nazilli Belediye Başkan Vekili Deniz Depboylu, İlçe Nüfus Müdürü Hacer Gürkaş Garnizon Komutanı Albay Ekrem Turan’ın eşi Süheyla Turan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Baki Deniz’in eşi Fatma Deniz, Cezaevi Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Kalender Savaş Ünal’ın eşi Zerrin Ünal, Recep Bey İlk Okulu Müdürü Adalet Barış ve Ay Melek Derneği Başkanı Melek An’da katıldı.

Nazilli Belediyesi Kadın Dayanışma evinde Kanser kansere karşı geniş çaplı bir bilgilendirme yapan Nazilli Toplum Sağlığı Eğitim Birimi çalışanlarından Ebe Yıldız Uzel ve Sağlık Memuru Cemalettin Bozoğlan özellikle kolon ve meme kanseri hakkında bilgiler verirken kanserden korkmayın geç kalmaktan korkun mesajını verdi.

Yaklaşık 2 saat süren seminerde öncelikli olarak katılımcılar kanser hakkında bilinçlendirilirken, Sigara ve beslenmenin kanserle olan ilişkisi anlatıldı. Rahim ağzı kanseri, kalın bağırsak kanseri ve meme kanseri hakkında da detaylı bilgiler veren görevliler Aile Hekimleri tarafından rahim ağzı kanseri, kalın bağırsak kanseri ve meme kanseri taramasına yönelik çalışmaların ücretsiz olarak yapıldığını belirtti. Yapılan bilgilendirme seminerinde bayanlar kafalarına takılan soruları da sorma şansı bulurken konuşmacı Ebe Yıldız Uzel, Çağımızın en tehlikeli hastalıklarından biri olan kanserde en önemli şeyin erken teşhis olduğunu önemle vurgulayarak “Bütün taramalar sayesinde bu üç kanser türünde de teşhis ve imkanları artacak hastalarımızda zorunlu ve pahalı tedavilerin önüne geçilecek, yaşam kaliteleri ve süreleri uzayacaktır. Erken teşhis içinde vatandaşların doğru şekilde bilinçlendirilmesi son derece önemlidir” dedi.