Aydın’da yürütülen ‘Efeler Diyarında Bilinçli Gençlik Ve Sağlıklı Yarınlar’ projesi Yenipazar ilçesinde anlatıldı.

Efeler Diyarında Bilinçli Gençlik ve Sağlıklı Yarınlar Projesi kapsamında ADÜ Tıp Fakültesi Çocuk Ergen Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Prof Dr. Hatice Aksu tarafından Yenipazar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda eğitim gören öğrencilere eğitim verildi.

İlçemiz Kaymakamlığı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen Efeler Diyarında Bilinçli Gençlik Ve Sağlıklı Yarınlar projesi kapsamında düzenlenen programa katılan Prof. Dr. Hatice Aksu, 8. sınıf öğrencileri ile ortaöğretim 9. ve 10 sınıf öğrencilerine bilgiler aktardı.

Eğitimin açılışında konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Serpil Özalp Şahbudak, öğrencilere kötü alışkanlıklardan kendilerini korumalarını öğütleyerek, “Kötü alışkanlıklardan kendimizi korumak için önce kendimizin bilgili olması gerekiyor. Bunları bildiğimiz takdirde kendimizi bunlardan koruyabiliriz. Kötü alışkanlıklar konularında uyanık davranılması gerekiyor. Bu kapsamda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Prof.Dr. Sayın Hatice Aksu Hanımefendiye projeye vermiş oldukları destek ve öğrencilerimize verdiği eğitimden dolayı teşekkürlerimizi sunarız” dedi.

Proje hakkında öğrencilere sunum yapan Prof. Dr. Hatice Aksu da, öğrencilere ders çalışamama, dikkatsizlik, unutkanlık, zamanı organize edememe, gerginlik, huzursuzluk, tehlikeli aktiviteleri kapsayan kavgaya katılma, alkol ve kötü madde kullanımı, zayıf sosyal ilişkiler kurma ve saldırgan davranışlar sergilemenin sebeplerine yönelik eğitim verdi.