Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı, 305 firmanın katıldığı 3. Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarını 140 bin kişinin ziyaret ettiğini açıklandı.

Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı, 06-09 Kasım 2014 tarihleri arasında gerçekleşen 3. Aydın Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı hakkında değerlendirmede bulundu. Bosnalı, yaptığı açıklamada; “Aydın ilimizin tarım potansiyelini göz önüne aldığımızda, düzenlenen Tarım, Gıda ve Hayvancılık fuarının ilimiz için büyük önem taşımaktadır. Fuarımız her geçen yıl katılımcı ve ziyaretçi sayısı bakımından artış göstermektedir. 2012 yılında 156 katılımcı firma ve 103 bin ziyaretçi, 2013 yılında 293 firma ve 118 bin ziyaretçi, 2014 yılında ise 305 firma ve 140 bin ziyaretçi sayısına ulaşmış olması, ilimizdeki potansiyeli ortaya koymaktadır. Fuarlar illerin ekonomisinin canlanmasını sağlamaktadır. 3. Aydın Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarında 20 milyon TL civarında satış gerçekleşmesi bizleri sevindirmiştir. Bu rakam fuarın en önemli başarı göstergelerinden biridir” dedi.

“HEDEFLEDİĞİMİZ BAŞARIYA ULAŞTIL”

3. Aydın Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı için hedefledikleri başarıya ulaştıklarını kaydeden Bosnalı, “Aydın dışında bir çok ilden gelen firmalar ve ürünleri ile çiftçilerimizi bir araya getirdik. 91 ‘i Aydınlı toplam 305 firmanın katılımıyla gerçekleşen fuara İzmir, Denizli, Manisa, Muğla, Kütahya ve diğer illerden de pek çok ziyaretçi katıldı. Fuarda stant açan firmaların önemli bir bölümünün diğer illerden olması, katılımcı ve ziyaretçi sayısının her geçen yıl artarak devam etmesi, ülkemizde önde gelen fuarlar arasında yer alma yolunda ilerlediğimizin göstergesidir. İl olarak kalıcı bir fuar alanına sahip olmalıyız. Böylece mekânsal anlamda şartların iyileştirilmesi sağlanabilecektir. Bundan sonra ki süreçte Aydınlılar olarak, Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı ve ilimize kazandırılacak diğer fuarlar ile ilimizin birçok özelliğinin yanında fuar kenti olarak da bilinirliğinin artmasının sağlaması olmalıdır” diye konuştu.

Fuarın üç yıldır giderek büyüme trendi içerisinde olmasının kendilerine gurur verdiğini ifade eden Bosnalı, sözlerini şöyle tamamladı: “Başarımızın sürekliliğini diliyor, Kobi Fuarcılığa ve Fuarı destekleyen, Aydın Valiliği, Aydın Büyükşehir Belediyesi, Efeler Belediyesi, Aydın Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne, Adnan Menderes Üniversitesi, Aydın Sanayi Odası, Aydın Ticaret Odası, Efeler Ziraat Odası, Aydın Makine Mühendisleri Odası, Aydın Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, TÜMSİAD ve Ziraat Mühendisleri Odasına destekleri için teşekkürlerimizi sunuyorum”