CHP Aydın İl Gençlik Kolları Başkanı Kemal Güneri ve yönetim kurulu üyeleri, zeytin ağacı katliamı yapılan Yılmazköy’de inceleme yaptı.

CHP Aydın İl Gençlik Kolları Başkanı Kemal Güneri, İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Onur Soner Çakıcı ve genç avukat Yılmaz Tilki, Efeler ilçesi Yılmazköy Mahallesinde enerji firması tarafından sökülen ve yakılan zeytin ağaçlarının bulunduğu arazide Yılmazköy Mahalle Muhtarı Şahin Can ile birlikte incelemelerde bulundu.

Başkan Güneri, yaptığı açıklamada; “Bu doğa talanına karşı Yılmazköylüler hukuki süreci başlatmış bulunmaktalar. Bizlerde Neo-Liberal sistemin doğayı, insanı ve insan yaşamını hedef alan bu politikalarına karşı mücadele edeceğiz. Yırca’da olduğu gibi toplumun bütün duyarlı kesimlerini Yılmazköy’deki bu katliama karşı bir olmaya davet ediyoruz. Bu doğa katliamı devam ettiği müddetçe gerekirse köylülerimizle birlikte her bir zeytin ağacının başında nöbet tutacağız ve bu talanın son bulması için direneceğiz” dedi.

Arazide incelemeler yapıldığı esnada söz konusu şirkete ait çalışmakta olan iş makinelerinin ve sökülen zeytin ağaçlarını yakan işçilerin bölgeden uzaklaştıkları gözlemlendi.