Aydın’ın henüz 15 yaşında olmasına rağmen büyük başarılara imza atan milli haltercisi Ayşegül Çakın, olimpiyatlara hazırlamak amacıyla Konya Türkiye Olimpiyat Hazırlama Merkezi’ne (TOHM) davet edildi.

Yaklaşık bir ay önce Spor Genel Müdürlüğü tarafından Bartın’da yapılan 23 Yaş altı ve Gençler Türkiye Halter Şampiyonası’na Yıldızlar Kategorisinde katılan Ayşegün Çakın, buna rağmen Gençler Kategorisinde yarışarak Türkiye 3’üncüsü olmuştu. Çalın, ayrıca 21 - 22 Nisan 2014 tarihleri arasında Konya’da 4. Uluslararası Konya Rumi Çocuk Oyunlarında ikiz kardeşi Burak Emre Çakın ile birlikte uluslararası şampiyonluk elde etmişti.

15 yaşındaki Ayşegül Çakın, bu başarılarından dolayı Spor Genel Müdürlüğü tarafından 2020 Tokyo Olimpiyatlarına hazırlanmak amacıyla Konya Türkiye Olimpiyat Hazırlama Merkezine (TOHM) çağrıldı. Konya TOHM’de yatılı olarak kalacak olan Ayşegül Çakın, eğitimini Konya Spor Lisesi’nde devam edecek.

Başarılı sporcu Ayşegül Çakın, antrenörü Yunus Emre DemirtaşŞ ve sporcunun annesi Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın’ı makamında ziyaret etti. Sporcuyu ve ailesini kutlayan Akın, “Öncelikle başarılı sporcumuzu tebrik ediyorum. Her sporcunun hayali olan Türkiye Olimpiyat Hazırlama Merkezine katılarak Aydın ilinin gururu oldu. Aynı zamanda ilimizden TOHM merkezlerine giden 3’üncü sporcu. Atıcılık branşında da 2 sporcumuz TOHM’de çalışmalarını devam ettirmektedir. Aydın’da halter branşı için özel bir salon yaptırmıştık ve bu yapılan salonun meyvelerini toplamaya başladık. Ayşegül yaklaşık üç buçuk yıldır azimle antrenörü Yunus Emre Demirtaş ile çalışmalarına devam ediyordu. Gayretli ve azimli çalışmalarının mükafatını da almaktadır. Sporcumuzun ailesine de çok teşekkür ediyorum. Bu başarıya giden uzun yolda çok büyük etkileri var. Başarılı sporcumuzu, antrenörü Yunus Emre Demirtaş’ı ve ailesini tekrar tebrik ediyorum. Olimpiyatlarda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmesini temenni ediyorum” dedi.

Halter antrenörü Yunus Emre Demirtaş da, sporcusunu ve ailesini tebrik etti. Sporcusuna başarılar dileyen Demirtaş, İl Müdürü Zeynel Akın’a vermiş olduğu tüm desteklerden dolayı teşekkür etti.