Didim Altınkum’da bulunan 3. Koy’da, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın hazırladığı imar planlarına yapılan itirazlar mahkemeye taşındı.

Didim Demokrasi Platformu üyelerinin Aydın Bölge İdari Mahkemesi’nde açtığı davanın ikinci duruşması bugün görüldü. Platform üyeleri adına konuşan Didim Derneği Başkanı Ali Budak, 3. Koy bölgesinin bu tarihsel kimliği ve amacına uygun düşen plan kararları ile korunması ve geliştirilmesinin önem kazandığını dile getirdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın onayladığı imar planında, alanın tarihsel kullanımına uygun düşmeyen, Didim halkı ile ikinci konut kullanımlı turistlerin ihtiyacını gözetmeyen ve buna karşılık salt turizm yatırımlarına hizmet veren plan kararlarının içerdiği görüldüğünü sözlerine ekleyen Budak, "Bakanlığın hazırladığı söz konusu imar planında kamu arazileri, kamu yararı kullanımlı olmak yerine özel sektörün kullanımına sunulacak bir biçimde planlanmıştır. Dolayısıyla kamusal ihtiyaçlar göz ardı edilmiş ve kentin geleceğini olumsuz etkileyen hatalı plan kararları üretilmiştir. Bu plan çalışması ile mevcut kent ve gereksinimleri karşılamaya yönelik kararlar üretilmemiştir" dedi.

Bilindiği üzere Didim Demokrasi Platformu, 3. Koy’un planlamasının iptal edilmesi için yargı yoluna gitmiş ve 9 Mayıs 2013’de İdari Mahkeme’ye "İptal" istemiyle dava açılmıştı. Konuyla ilgili davanın ikinci duruşmasına Didim Derneği Başkanı Ali Budak ile platform üyeleri katıldı.