Didim’de kurulan Didim 75 Gençlik adlı oluşum Didim ve Yöresi Engelliler Derneğine 5 adet manuel sandalye yine ilçede ikamet eden bedensel engelli bir çocuğa tekerlekli sandalye bağışladı.

Didim’de kurulduğu günden bu yana sosyal kültürel ve çevreye yönelik etkinlikler yapan Didim 75 Gençlik Oluşumu bu kez Engellilere yönelik bağışlarda bulundu. Didim Hisar Mahallesi sınırları içerisinde oturan doğuştan bedensel Engelli bir çocuğa aparatlı tekerlekli sandalye bağışında bulundu. Alınan tekerlekli sandalye, Didim 75 Gençlik Oluşumu Başkanı İzzet Sirel ve oluşum üyeleri tarafından engelli çocuğun evine kadar götürülerek teslim edilirken, tekerlekli sandalyeyi teslim alan aile fertleri ise 75 Gençlik oluşumuna yaptıkları bağıştan dolayı teşekkür etti.

“ENGELLİLER DERNEĞİNE 5 ADET TEKERLEKLİ SANDALYE BAĞIŞI”

Ayrıca Didim ve Yöresi Engelliler Derneğine de 5 adet Manuel tekerlekli sandalye bağışında bulunan Didim 75 Gençlik Oluşumunu Dernek Başkanı Bedri Altıntaş ağırladı. Dernek binasında yapılan teslim töreninde konuşan Dernek Başkanı Bedri Altıntaş dernek olarak ’10 Engelliye 10 Akülü engelli aracı’ kampanyasını başlattıklarını ve şu ana kadar 3 aracı teslim ettiklerini söyledi. Kampanya kapsamında Çarşamba ve Cumartesi günleri halk pazarında 2. El giysilerin satıldığı kermes düzenlediklerini belirten Altıntaş tüm Didimlileri kampanyaya davet etti.

“TAKDİRE ŞAYEN BİR ÇALIŞMA”

Altıntaş Didim’de 1000’e yakın engelli olduğunu ve ihtiyaca göre yardımlar yaptıklarını belirterek “Sizlerin bu noktada derneğimize kayıtsız kalmamasından dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Takdir-e şayen bir çalışma yapmışsınız. Biz bunlar ihtiyaca göre dağıtacağız. Umarım sizin bu yaptıklarını diğer kurumlara ve kişilere de örnek olur. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Didim 75 Gençlik Oluşumu Başkanı İzzet Sirel oluşum olarak gizlilik çerçevesinde bu tür yardımlar yaptıklarını ifade ederek “Bu yardımımız diğer kurumlara ve kişilere örnek olması ve teşvik edilmesi amacıyla yerinde bir bağış olacağınız düşünüyoruz. Bir çok etkinliğimiz ve bağışımız oldu. Bireysel olarak yapılan bağışları gizlilik içerisinde yapıyoruz. Engellilere yönelik olarak gelecek taleplere de elimizden geldiğince cevap vermeye çalışacağız. Bizler bu noktada her zaman sizlerin yanında olacağız” dedi.

Konuşmaların ardından alınan manuel sandalyelere derneğe teslim edildi.