Didim Belediye başkanı A.Deniz Atabay, beraberindeki heyetle Akbük Mahallesinde yer alan Kumkent’i ziyaret edip vatandaşların sorularını cevaplandırdı.

Ziyarette Başkan Atabay’a Belediye Başkan Yardımcıları Ercan Atasoy ve Salih Bankoğlu ile Meclis Üyeleri Hatice Gençay, Sevinç Karataş, Erdal Baylan, Hasan Yavuz ve DSP’li Meclis üyesi Celalettin Erol katıldı. Kumkent sitesi sosyal tesislerinde yapılan toplantıya Didim CHP İlçe başkanı Gökmen Karataş’la birlikte çok sayıda Akbüklü katıldı.

Başkan Atabay sözlerine “Bu toplantı geç kalınmış bir toplantı işin aslı Akbük’e yeterince zaman ayıramadık ancak bundan böyle bu eksikliğimizi gidererek daha hassas davranacağız, sohnetmiz karşılıklı olsun sizler sorun ben cevaplayalım." diyerek başladı.

Sözlerine büyükşehir ile ilgili konuları ele alarak devam eden Başkan Atabay “Arkadaşlar Büyükşehir adı büyük olmakla birlikte sorumlulukları da çok büyük kimsenin elinde sihirli değnek yok ,onlarda yapılandırma çalışmalarını yeni yeni tamamlıyor, bizler aynı görüşe sahip olduğumuzdan birbirimizi daha iyi anlıyoruz, onlarda herkese eşit davranmaya özen gösteriyor. Öncelikle şunları bilmekte yarar var. 12 Metre üzeri yollar, Alt yapı ve su işleri, 4000 metreden büyük park alanları, İtfaiye ve hayvan barınakları, Esnafın pazar ruhsatları, Taksi durakları ve denetimleri bunların hepsi Büyükşehir Belediyesine geçti. Tabi buralarla ilgili gelirlerde oraya geçti. Biz vatandaşımıza hizmet konusunda asla duyarsız kalmayacağız bizi aşan konularda devreye girerek aracı olacağız ve elbirliğiyle problemleri çözeceğiz.” dedi

“BÜYÜKŞEHİR KONUSUNDA BİLGİLENDİRME”

Bir vatandaş “Başkanım Alt yapı için kredi alınmıştı devamı gelecek mi? Derby otel karşısındaki utanç duyduğum inşaat kara leke gibi duruyor bu konuda ne yapıldı? Yapılmakta olan Kültür merkezi hangi aşamada? Kaçak inşaat çok ne yapılabilir? İmar konularında daha duyarlı davranabilir misiniz? "diye sordu. Atabay "Öncelikle mahallenize sahip çıktığınız için teşekkür ederim. Biz göreve geldiğimizden bu yana hiç kimseye kaçak inşaat konusunda müsaade etmedik, Tüm inşaatlar ve iskan aşamasına gelmiş binalar tek tek kontrol edildi ve eksikler hatırlatılarak tebliğ edildi, uyum oranı yüksek olmakla birlikte yanlışlıklarla karşımıza gelenlere de iskan alamayacakları bildirildi. Kanalizasyonun 18 km’lik bölümü İller bankası uhdesindedir. Yani Arıtma tesisine kadar olan bölümde muhatap İller Bankasıdır. Ancak geri kalan 34 Km lik bölümün devam edebilmesi için ASKİ tarafından çalışmalar sürüyor bu iş düşündüğünüz gibi yıllarca değil en kısa zamanda bitirilecektir. Ama kontrol Büyükşehir belediyesinde olup bizlerinde girişimleriyle gündemde tutulacaktır. Yol üzerindeki inşaat yasal yükümlülüklerini yerine getirmiştir kaçak değildir, yol vatandaşın arsasından geçmektedir inşaatın karşı bölümünde ise istimlak yapılması gerekiyor, istimlak yapıldığı zaman problemde çözülecektir.” dedi.

Vatandaş “Kumkent ve bazı sitelerde su şebekesi site tarafından yapıldığı halde katılım payı istenmektedir hizmet gelmeyen yerden katkı payı istenir mi? Bizler vatandaş olarak Aski ye ulaşamıyoruz, şebekemizin durumu çok bozuk bizlere boru konusunda yardım yapılsın döşeme işini kendimiz yapalım, ayrıca Didim’e gidiş dönüş için kişi başına 10 Tl ödüyoruz bu para çok yüksek taşıma konusuna çözüm istiyoruz, Geri dönüşümlü çöpler içinde gerekli ekipman istiyoruz. “ şeklinde soru ve isteklerini sıraladı.

Atabay “Tüm bu sorularınız ve taleplerinizi değerlendireceğiz bizleri aşan konularda Büyükşehir belediyemize ileterek çözümü için çalışmalarda bulunacağız. Geri dönüşümle ilgili ekipmanları kendimiz üretmeye başladık yakında bu konuyla ilgili sıkıntı kalmayacak.” dedi

“FEVZİ PAŞA MAHALLESİ İMARI”

Yine vatandaşın “Fevzipaşa mahallesinin İmar durumu, yağmur nedeniyle oluşan sel felaketine önlem alınması, Otellerce işgal edilen sahillerin konumu, Akbükteki pazar yerinin yetersizliği” sorularına ise cevap veren Atabay “Fevzipaşa mahallesi ile ilgili 10 yıldır süren imar planı sorununu 2 ay gibi bir sürede çözeceğiz sözünü vermiştim, şu anda Bakanlık ta askıda olması lazım yani Fevzipaşa mahallesinin imar planı işi halloldu bu sözümüzü tuttuk. Yağmur suyu ile ilgili çalışmalar kısmen yapıldı, yapılmaya da devam ediliyor. Otellerin işgali konusuna gelince Devletimizin vereceği karar doğrultusunda hareket edeceğiz. Sahillerimizle ilgili olarak Belediyeler mi? Turizm Bakanlığımı? İçişleri Bakanlığı mı? Ya da Çevre Bakanlığı mı? Kısaca durum böyle Devlet hangi konuda karar verirse gereği yapılır. Akbük’te Yeni Pazar yeri ile ilgili proje çalışmaları yapılıyor yakın zamanda proje uygulamaya konulunca pazar yeri civarındaki otopark sıkıntısı da kalmayacak. Hava alanına gidiş dönüşle ilgili girişimlerimiz var bu konuda da yakın zamanda netice alacağımızı sanıyorum.” dedi

Yaklaşık 1.5 saat süren toplantı esnasında tüm vatandaşları sabırla dinleyen ve her soruyu cevaplayan başkan Atabay katılımcılara teşekkür ederek toplantıyı sonlandırdı.