Didim Belediye Meclisinin Aralık ayı olağan toplantısının ikinci birleşimi Belediye Başkanı A. Deniz Atabay başkanlığında yapıldı.

Belediye Meclis Salonunda yapılan Meclis toplantısına MHP grubundan Özgür Makasçıoğlu ve Ragıp Işıklar mazeretli, CHP grubundan Salih Bankoğlu mazeretsiz olarak katılmadı.

Toplantı öncesinde AKP grubu 1376 ve 1377 nolu parsellerin durumuyla ilgili yazılı önerge verdi; Başkan Atabay parsellerinde meclis gündeminde ikinci madde olarak ele alınacağını söyledi ve ayrıca yazılı olarak ta bilgi verileceğini dile getirdi. İki Maddelik Aralık ayı Meclis toplantısının ikinci birleşiminde ilk olarak Cumhuriyet Mahallesi 1294 ada 15 parsele ilişkin hazırlanan plan değişikliği teklifi ele alındı. Komisyon raporu doğrultusunda AKP grubu ile DSP’li Meclis üyeleri Vedat Ege ve Mustafa Kıray’ın evet oyuna rağmen madde oy çokluğuyla ret edildi.

Gündemin ikinci maddesinde ise 1376 ve 1377 nolu parsellerin için yer alan Gecekondu önleme bölgesi uygulama imar planı değişikliği ele alındı. Konuyla ilgili bilgi veren Başkan Atabay Mal Müdürlüğün Belediyeye geçeceği yerin ve bölgenin değerlendirilip değerlendirilmemesi hususuyla ilgili bir konu; İlçemizin gelişimi, değişimi, hak sahiplerinin mağdur edilmemesi noktasında bu konu önemli” dedi.

Madde oy birliğiyle İmar Komisyonu havale edildi.