Didim Belediye Meclisinin Aralık ayı Meclis Toplantısı Belediye başkanı A. Deniz Atabay başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıda Meclis Üyelerinin huzur hakkı Yalıköy İlkokulunun tadilatında kullanılması kabul edilirken, Belediye meclisi bünyesinde Gençlik, Spor ve Engelli Komisyonu kuruldu.

Didim Belediye Meclisinin Aralık ayı Meclis Toplantısı Belediye başkanı A. Deniz Atabay başkanlığında gerçekleştirildi. Bugün saat 14:00’de gerçekleşen toplantıya CHP’li Hasan Yavuz ve Salih Bankoğlu ile DSP’li Celalettin Erol mazeretli olarak katılmadı. Gündeme geçilmeden önce AK Parti Belediye Meclis üyesi Şakir Saruhan’ın Çatılarla ilgili yapılan toplantılarda alınan kararların İmar Komisyonun da ele alınmasını önerdi. Başkan Atabay toplantıların sürdüğünü tamamlandığında önerinin değerlendirileceğini söyledi. MHP Belediye Meclis Üyesi Aydan Aşık Turgut ise Engellilerin hayata kazandırılması, gençlerin spor alışkanlığı kazandırılması ve spora teşvik edilmesi amacıyla Meclis bünyesinde Gençlik, Spor ve Engelli Komisyonu kurulmasını önerdi. Öneri Başkan Atabay tarafından mecliste oylamaya sunuldu ve oy birliğiyle kabul edilerek gündeme altıncı madde olarak alındı.

Ardından gündeme geçildi. Gündemin ilk maddesinde “2015 Yılı Geçici İşçi Vize Talebi” ele alındı. Madde AKP grubunun ret oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi. Gündemin ikinci maddesinde ise Cumhuriyet Mahallesi 1294 ada 15 parsele ilişkin hazırlanan plan değişikliği teklifinin İmar ve Sağlık Komisyonu raporu görüşüldü. Maddeyle ilgili bilgi veren Başkan Atabay konuyla ilgili makamlardan gerekli evrakların alınamadığı ve komisyonların raporu hazırlayamadığını söyledi ve bir sonraki mecliste konunun ele alınacağını söyleyerek maddenin ertelenmesini talep etti.

“HUZUR HAKLARI YALIKÖY OKULUNA”

Madde MHP grubunun ret oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi. Gündeminin üçüncü maddesinde ise Belediye Meclis Huzur Hakkının Yalıköy İlk ve Ortaokul binasının tadilatında kullanılması konusu ele alındı. Madde oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin dördüncü maddesinde ise İlçemiz Köycivarı Mevkiinde 1376 ve 1377 parsellerde yer alan gecekondu önleme bölgesi uygulama imar planı değişikliği ele alındı. Madde İmar Komisyonuna oy birliğiyle havale edildi. Gündemin beşinci maddesinde ise “Bina İnşaat Harcı başlıklı maddenin 1 ve 2. alt maddelerindeki yanlışlıkların düzeltilmesi” konusu görüşüldü. Yapılan yazım yanlışların düzeltilerek okunmasının ardından madde oy birliğiyle kabul edildi. Gündeme sonradan eklenen altıncı madde de ise Gençlik, Spor ve Engelli Komisyonu seçimi yapıldı. Komisyona CHP’den Hatice Gençay, Sevinç Karataş ve Ali Çağlar, MHP’den Aydan Aşık Turgut ve AKP’den ise Seda Sarıbaş oy birliğiyle seçildi. Belediye Başkanı Deniz Atabay Aralık ayı meclis toplantısının birinci oturumunu kapatırken ikinci oturumun 8 Aralık Pazartesi günü saat 14:00’de yapılacağını söyledi.