Bölgesel Amatör Lig (BAL) 8.Grup’ta Didim Belediyespor, namağlup lider Atillaspor’u evinde 3-0 mağlup etti.

Maçı 9 kişiyle oyunu tamamlayan Atillaspor, ilk yenilgisini alırken, mavi-beyazlı Didim Belediyespor da ligde tek namağlup takım olarak devreyi tamamladı.

İzmir Yeşilyurt Spor Tesislerinde oynanan karşılaşmayı Atillaspor Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, Didim Belediyespor Başkanı Bedri Altıntaş ve her iki takımın taraftarları izledi. Didim Belediyespor Taraftar Grubu Mavi-Şimşekler, her deplasmanda olduğu gibi Atillaspor maçında da takımlarını 90 dakika boyunca desteledi. Karşılaşmayı İstanbul bölgesinden Tolga Ahmet Kalaycı, Şevket Göktaş, Selim Konukçu hakem üçlüsü yönetti. Karşılaşmaya ev sahibi Atillaspor daha etkili başlarken, Didim Belediyespor da kısa sürede oyuna dengeyi getirdi. 18’nci dakikada Atillaspor atağında Ömür Ejder’in etkili şutunu, kaleci Erman Balaban müthiş kurtardı. 20’de serbest vuruş atışını kullanan Ziya Ayaz’ın şutu barajdan döndü, Ziya Ayaz’ın tekrardan kaleye gönderdiği topu kaleci Serhat Taşcı son dokunuşla kornere çeldi. 24’te topla buluşan Mehmet Emin Gülgü’nün şutunda top direk dibinden auta gitti. İlk yarı golsüz eşitlikle sona erdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısına istekli başlayan Didim Belediyespor, 3 gol buldu. 60’ncı dakikada orta sahadan gelen ortada Atillaspor defansına çarpan top, Mehmet Emin Gülgü’nün önüne düştü. Topu tekrardan kaleye göndererek ağlarla buluşturan Mehmet Emin Gülgü, Didim takımının ilk golünü kaydetti: 1-0. 67’nci dakikada da sol kanattan Rıza Bulut’un pasında topla buluşan Mehmet Emin Gülgü, Atillaspor’lu Bülent Tek tarafından düşürüldü. Hakem serbest vuruş verirken, Bülent Tek ise ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Serbest vuruş atışını kullanan Rıza Bulut ise topu kaleye göndererek, farkı ikiye çıkardı: 2-0. 75’nci dakikada ise ceza sahası dışından Ziya Ayaz’ın kullandığı serbest vuruşunda top ağlarla buluştu: 3-0. 80’nci dakikada Atillaspor’lu Mert Özcanlar, rakibine yaptığı faul sonrası kırmızı kart görerek, Atillaspor takımını 9 kişi bıraktı. 90 dakika sonunda sahadan 3 golle ve 3 puanla ayrılan Didim Belediyespor, galibiyet ve namağlup sevincini Mavi-Şimşekler taraftarlarıyla paylaştı.

Atillaspor, ligde ilk yenilgisini alarak ligi 28 puanla tamamlarken, Didim Belediyespor da ligin tek yenilgisiz takımı olarak 27 puanla ilk devreyi tamamladı.