Aydın Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü (ASKİ), sel baskınlarının yaşandığı Didim Cumhuriyet Caddesi’nde çalışmalara başladı.

Aydın’ın aşırı yağışlardan en çok etkilenen ilçesi Didim için ASKİ büyük çalışma başlattı. İlçenin altyapısının eksik ve yetersiz olması nedeniyle ani ve aşırı yağışlarda, birikme ve su baskını yaşanan Cumhuriyet Caddesi ve Avcılar Çukuru Altınkum Oteller Bölgesi için Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü-ASKİ’nin önincelemeleri bitti ve projeleri hazırlandı. Yapılan analizler neticesinde projelendirilen çalışmalardan Cumhuriyet Caddesi’ndeki yağmursuyu ve kanalizasyon hatları çalışması başladı.

ASKİ Genel Müdür Vekili Cemalettin Küçükerol, Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay ve ASKİ heyeti dün çalışmaların yapılacağı alanda inceleme yaptı. Genel müdür Vekili Küçükerol, yapacakları çalışma hakkında Didim Belediye Başkanı Atabay’ı bilgilendirdi.

Didim Belediye Başkanı Atabay, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile büyük uyum içinde çalıştıklarını hatırlatarak “Sayın Çerçioğlu sorunlarımızı biliyor. İlçemizin altyapısında çok ciddi sorunlar ve eksikler var. Ancak daha önemlisi birçok yerde yetersiz hatlar var. Bu yüzden aşırı yağışlarda belli bölgelerde ciddi birikmeler oluyor ve su baskınları yaşanıyor. Günlük tedbirler ile olacak şeyler değil. Bu nedenle Sayın Çerçioğlu, ASKİ eliyle büyük bir çalışma başlattı. Kendilerine teşekkür ediyorum. Biz de her konuda katkı vermeye hazırız. Didim’in bu sorunu çözülene kadar hep birlikte çalışacağız” dedi.

"SU BASKINLARINA SON VERECEĞİZ"

ASKİ Genel Müdür Vekili Küçükerol, “Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu, Didim’in birikmiş sorunlarının bir an önce çözülmesi talimatını verdi. İlçemizin en önemli sorunlarından biri olan su baskınları ve yağmursuyu birikmesini projelendirdiğimiz çalışmalarla büyük ölçüde gidereceğiz. Cumhuriyet Caddesi’nde çalışmaya başladık. İnönü Bulvarı ve Avcılar Çukuru bölgesinde de inceleme aşaması tamamlandı ve malzeme tedariki gerçekleştirildi. Bu bölgedeki çalışmada en kısa zamanda başlayacak. Böylece su baskını ve birikmelerini büyük ölçüde engellemiş olacağız. Adnan Menderes Bulvarı ve Aytepe Caddesi için de proje hazırlıklarımız sürüyor” dedi.

ASKİ’nin su baskınları ve yağmursuyu birikmelerini engellemek için yapacağı çalışmalar ise şöyle:Aşırı yağışlardan en çok etkilenen bölgelerin başında gelen Cumhuriyet Caddesi’nde zaman zaman trafik tamamen duruyor. ASKİ bölgede 828 metre uzunluğunda kanalizasyon hattı çalışmasının yanı sıra 718 metresinde 800’lük, 110 metresinde 600’lük ve 312 metresinde 500’lük boru kullanılarak toplam 1140 metrelik yağmursuyu hattı yapacak. Bölgedeki çalışmanın toplam uzunluğu ise 1968 metre. Çalışmaların 50 gün içinde tamamlanması bekleniyor.

Sanayi sitesinin yetersiz altyapısında da yenileme çalışması yapılacak. Alt kesimlerde su birikmesinin önüne geçilmesi planlanan çalışma çerçevesinde atıksu terfi merkezine 3 kilometrelik bağlantı hattı yapılacak. ASKİ ekipleri Hastane Kavşağı ve Avcılar Çukuru arasındaki 528 metrelik bölümde yetersiz kanalizasyon hattını yenileyerek 600’lük boru ile yeni bir hat döşeyecek. Çevredeki sokaklardan gelen yetersiz hatlar ve kot farkı nedeniyle sorun yaşanan noktalarda da ayrıca çalışma yapılacak. Didim’in aşırı yağışlardan en çok etkilenen bölgesi Avcılar Çukuru Altınkum Oteller bölgesinde yağmursuyu birikmesini engellemek için açık kanal şeklinde akan yağmursuyu 1585 metre uzunluğunda olacak çalışmayla kapatılacak ve bölgedeki yağmursuyu şebekesi box şeklindeki bu hatta bağlanacak.