Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, ilçedeki hazine arazilerinin usulsüz olarak tarıma maçlı açılmasını eleştirdi.

Başkan Gökdemir, hazineye ait arazilerin gelişi güzel tarıma açılmasını doğru bulmadıklarını söyledi. Gökdemir, yaptığı açıklamada “1980’li yıllardan beri bölgemizde tarım yapılmaktadır. 1989 yılında tarım reformu uygulaması İlçemizde başlamış bulunmaktadır. Tarım reformu ile alınan yerlerde hak sahibi olan üreticilere yönelik olarak 1994 tarihinde bölgenin Milli Parklar sınırları içerisinde kaldığı gerekçesiyle hak sahibi olan üreticilerin arazileri ellerinden alınarak o günden bu yana ecrimisil ödeyerek üretim yapıyorlar. Bu durum bizim için tarım desteklemelerinden yararlanamayan çiftçileri için sancılı bir süreçtir. Arazilerini ekip diken çiftçilerimiz desteklemelerden ve iyi tarım uygulamalarından faydalanmıyorlardı. Ziraat Odası olarak bizler devletin ilgili kurumlarına ve İl Ziraat Odaları Koordinasyon Kuruluna taşıdık” dedi.

“YÖNETMELİKTEN YARARLANMAYI DÜŞÜNENLER VAR”

Başkan Gökdemir, hazine taşınmazların idaresi hakkındaki yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmeliğin geçici 7. Maddesine değinerek, “Son çıkan yönetmelik bizi sevindirdi. Didim’deki tarımsal arazilerin kayıt altına alınması ve kiraya verilecek olması bizleri mutlu etti. Ancak görüyoruz ki bu çıkan son yönetmelikten yararlanmayı düşünen bir takım kişiler, kendini hak sahibi görerek arazide gelişi güzel boş buldukları arazileri ileride bu bölgede ne uygulanacağını düşünmeden talan ediyorlar. Bu yöntemle amaçlarına ulaşamayacaklar. Bu noktada yapılan çalışmalar tarıma da darbe vuruyor. Bu yönetmelik sevincimizi kursağımızda Bundan sonra yetkili kurumları önlem almaya çağırıyoruz” dedi.