Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, haftalık basın toplantısında Belediye çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi. Atabay Fevzipaşa, Tekağaç ve Mesut Tatil Köyü çevresindeki İmar planlarının tamamlandığını ve Turizm Bakanlığıyla görüşmeler yapacaklarını söyledi.

Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, haftalık basın toplantısında ilçede görev yapan gazetecilerle bir araya geldi. Bölünmüş yol çalışmalarında 2 hak sahibinin muvaffakiyetini vermemesine rağmen yolda çalışmaların başlaması istediklerinim belirten Atabay “8 hak sahibinden 2’si olumlu yanıt vermedi. Bizde olumlu verilen yerlerden çalışmaların başlamasını istedik. Bu 2 hak sahibi için kamulaştırma davası süreci işleyecek; bu süre içerisinde diğer yerlerden yolun başlanması için Karayolları bölge Müdürüyle görüştük. Burada ihaleyi alan firmayla da bu konuda görüşülecek. En kısa sürede başlaması temennimiz, ardından orta refüjler yapılacak, buraların bakımı ise bizim olacak.” dedi.

“ETAP ETAP DÜZENLEME”

Belediye tarafından Yalı Caddesinde bu yıl yapılacak olan düzenlemelerin ardından Yalı Caddesinin arka kısımlar, Tuntaş otele kadar olan Cadde, Karakol Caddesi bölgesindeki çalışmaların etap etap yıllar içerisinde yapılacağını dile getiren Atabay “Diğer yerlerde zaman içerisinde düzene konulacak ama ilk olarak Yalı Caddesinde başladık. Didim’i şantiyeye çevirmenin anlamı yok. Bu çalışma zamanlar Atatürk Bulvarı, Ege Caddesi, Cumhuriyet Caddesi gibi etap etap düzenlenerek yapılacak. Fikrimizde bu zaten…”diye konuştu.

“ÜST YAPI ÇALIŞMALARI”

Atabay, 56 bin 497 metrekarelik parke taşı yol ihalesinin geçtiğimiz ay yapıldığını, çalışmaların 20 Ekim Pazartesi günü başlayacağı bilgisini verdi. Didim Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün çalışmaları hakkında bilgiler paylaşan Başkan Atabay, Avcılar Çukuru, Kıtıklı Caddesi’nde altyapı ve parke taşı döşeme çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Bölgede yer altı elektrik döşemelerinin tamamlanarak aydınlatmaların yapıldığını ve yağmur suyu proje çalışmasının tamamlandığını ifade eden Atabay, “Avcılar Çukuru’nda gerçekten yollar çok kötüydü. Altyapıda eksiklikler vardı. Eksikliklerin hepsi tamamlandı ve son derece kaliteli parke taşı döşeme çalışmaları yapılıyor. Gümüşpala Caddesi’nde de bordür ve parke taşı döşemeleri yüzde 60 oranında tamamlandı” dedi.

Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, Didim Belediyesi’nin Fevzipaşa Projesi için 20 Ekim Pazartesi günü Kültür ve Turizm Bakanlığı ile görüşmek üzere Ankara’ya gideceğini de söyledi. Ankara ziyaretinde Fevzipaşa, Tekağaç ve Mesut Tatil Köyü çevresindeki planlar için görüşmelerde bulunacağını dile getiren Deniz Atabay, “Planlarımız bitti. Kurum görüşleri alındı. Özellikle Fevzipaşa Projesi için Tarım Bakanlığı ile İl Tarım Müdürlüğü’nden ve Aydem’den kurum görüşleri olumlu olarak alındı. Bunlar da plan içerisine kanuna uygun bir şekilde yerleştirildi. Planın gerekçeleri de yazıldı. Şu anda hiçbir eksik yok. Bütün evrakları 20 Ekim’de Kültür ve Turizm Bakanlığı’na teslim edeceğim” diye konuştu.

Bakanlığın incelemesi sonrası planların askıya çıkacağını kaydeden Atabay, “Planların iyi yapılması lazım. Plansız bir bölgenin de iyi planlanması lazım. Burası için en kötüsü yarım kalmış bir plan. Plan tekniği anlamında emsaller, yol genişlikleri, yeşil alanlar, trafolar, belediye hizmet alanları, meydanlar ve ticari alanlar hepsi tespit edildi. Son olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın incelemesi sonrası askıya çıkacak. Böylece Didim’de çok kısa süre içerisinde plansız bölgemiz kalmayacak” dedi.

“ÜNİVERSİTE YERİ”

Üniversite yerinin Fevzi Paşa Mahallesinde şu an hali hazırda olan yerin düşünüldüğünü belirten Başkan Atabay “Yerin mülkiyeti başka Bakanlıkta ama bölgenin planlanması Kültür ve Turizm Bakanlığında; Burada yine irade Üniversite yönetiminde ama biz Üniversitenin Didim’de kalmasından yanayız. Yeni Üniversitelerin gelmesi zor, biz bu noktada ortak çalışmalara da hazırız.” dedi.

“SU İÇİN YENİ KUYULAR”

Didim’de yazın yaşanan su sorununa da değine Atabay “ASKİ tarafından 4 kuyu daha açılacak. Atıl olan bir kuyuda deneme çalışmaları yapılıyor. Ayrıca Güllübahçe’de DSİ tarafından 3 kuyu daha var; onu da hat boyunca Didim’e bağlanırsa yeni yapılacak olan barajların tamamlana kadar su sorununun yaşanacağını sanmıyorum.” dedi.