Didim’de eğitim iş kolunda faaliyet gösteren sendikaların temsilcileri, Atatürk İlkokulu Müdürü Adem Koçer’e yönelik silahlı saldırıya tepki gösterdi.

Didim’de temsilcilikleri bulunan Eğitim Sen, Türk Eğitim Sen, Eğitim Bir-Sen ve Eğitim İş Didim temsilcilikleri Atatürk İlkokulu Müdürü Adem Koçer’e yönelik geçtiğimiz Cuma günü yaşanan silahlı saldırıya tepki gösterdiler. Hava muhalefeti nedeniyle Gazi İlkokulu Fahri Çıraoğlu salonunda yapılan basın açıklamasına İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrah Turgut’ta katıldı.

Sendika temsilcileri tarafından yapılan ortak açıklamada; “Atatürk İlkokulu Müdürü Adem Koçer 5 Aralık 2014 Cuma günü gece saat 23.00’da evinin önünde silahlı saldırıya uğramıştır. Faili ve neden yapıldığı henüz bilinmeyen saldırıdan Adem Bey şans eseri yara almadan kurtulmuştur. Özellikle son yıllar da eğitimin ticarileştirilmesine bağlı olarak öğretmenlik mesleğinin itibarsızlaştırılması süreci yaşanmaktadır. MEB ve hükümet çevrelerince yapılan çeşitli açıklamalarda eğitimde yaşanan sorunların sorumluları eğitim emekçileri olarak gösterilmektedir. Bu yaklaşım öğrenci ve velilerin okullara ve öğretmenlere yönelik olumsuz yaklaşımların ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Bu saldırıda olduğu gibi birçok öğretmen saldırıya uğramakta ve bazıları da hayatını kaybetmektedir. Eğitimde yaşanan sorunların sorumlusu eğitim emekçileri değil siyasi iktidarlardır Unutulmamalıdır ki öğretmenlerimiz itibarsızlaştırıldıkça ve şiddete maruz kaldıkça bu ülkenin yarınlara yürümesi mümkün olmayacaktır. Tüm eğitim emekçileri olarak öğretmenlerimize yapılan bu saldırıları kınıyor bugün bu saldırıda olduğu gibi buna benzer saldırılarda da ortak tavır almaktan kaçınmayacağız. Faillerinin biran önce ortaya çıkarılmasını istiyoruz. Adem Bey’e de geçmiş olsun diyoruz” ifadelerine yer verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrah Turgut ise, “Eğitimi hayatımızı devam ettirmek için yapıyoruz. Eğitim çok kutsal bu kutsallığı da zor olmasından kaynaklı; bu zorluklar içerisinde böyle tavırlar olacak. Önemli olan birlikte olmamız yanlışta değil doğruda birlikte hareket edeceğiz. Adem hocamıza geçmiş olsun diyorum. Bu konuda Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitimin de çalışması var bundan sonra bu tür olayların olmaması dileğiyle” diye konuştu.