Dünya genelinde yaşanan olumsuzluklar altın fiyatlarını da etkilerken Didim’de altının gramı 83,50 kuruştan satılıyor.

Düşen altın fiyatlarından yararlanmak isteyen Didimliler Çeyrek altın alırken, Kuyumcular ise altın fiyatların 80 ila 90 TL arasında değişeceğini ileri sürdü.

Dünya genelinde yaşanan olumsuzluklar nedeniyle Altın fiyatları geçtiğimiz günlerde 80 TL’ye kadar düşerken şimdilerde ise Didim’de gramı 83,50 kuruştan satılıyor. Her zaman en iyi yatırım aracı olarak bilinen Altın’daki yaşanan bu iniş ve çıkışlar altını olanları düşündürürken diğer yandan da altına olan talepler bitmiyor.

Didim’de kuyumculuk yapan Fatih Yarmacı altın fiyatlarındaki değişikliğin sadece Türkiye’den kaynaklanmadığını, Dünya’daki dengeler ile dolar’ın da etkisinin olduğunu belirterek “Altının gramının 80 ila 90 TL arasında değişeceğini ön görüyorum. İlçemiz Didim’de ise vatandaşlar genellikle bütçesine göre altın alıyor, en fazla çeyrek altın satılıyor yada bozduruluyor. Bizlerde değişen fiyatlara göre kendi fiyatlarımızı belirliyoruz. Uzun dönemde yine altın en iyi yatırım aracı olarak biliniyor. Gelecekte fiyatların ne olacağını da bugünden kestirmek zor ama dünyadaki dengelere göre fiyatlar belirlenecektir diye düşünüyorum” diye konuştu.