Didim Ticaret Odasında düzenlenen toplantıda ilçe protokolü ve meslek odaları ile sivil toplum kuruluşları bir araya geldi. Toplantıda ikinci konutların turizme kazandırılması konusu masaya yatırıldı.

Didim Ticaret Odası Meclis Toplantı salonunda Didim Kaymakamı İskender Yönden Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Üstündağ, Didim Ticaret Odası Meclis Başkanı Hilmi Yıldırım, Belediye Başkan Yardımcısı Salih Bankoğlu, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası 2. Başkanı Metin Destici, Didim Ziraat Odası Meclis Başkanı Kemal Ak, Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, DİTAB Başkanı Sevinç Karataş, TURSAB BYK Başkanı Tayyar Cengiz, Didim Ticaret Odası Strateji Geliştirme Komisyonu Başkanı ve Meclis Üyesi Hikmet Atilla, Komisyon ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Celal Gümüş ve Mekin Subaşı, ADÜ Didim MYO Öğretim Görevlisi Osman Çulha’nın katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda 22 Ekimde gerçekleşen bir önceki oturumda karar verilen tanıtım çalışmaları ayrıca ikinci konutların turizme kazandırılması başlıklarında fikir alışverişinde bulunuldu.

Turizm yatırım zirvesi sonuç raporunun kritiğinin yapıldığı bir önceki toplantıda 33. Maddede görüşülen tanıtımın tek çatı altında yapılması ve 22. Maddede yer alan turizm değerlerinin ön plana çıkarılmasını konuları değerlendirilmişti. Toplantının açılışını yapan Şaban Üstündağ; 22 Ekimde gerçekleşen toplantıdan bu tarafa DİTAB ve Ticaret Odası arasındaki görüşmeler hakkında bilgiler paylaştı.

Didim Ticaret Odası Başkanı Şaban Üstündağ Ekim ayı içerisinde ilçe tanıtımı için ihtiyaç duyulan harita ve broşür çalışması için hazırlıklara başladıklarını, hazırlık aşamasında iken bunu DİTAB Başkanı Sevinç Karataş ile paylaştıklarını, DİTAB’ında harita çalışması için hazırlık aşamasında olduğunu ve broşürün bitmek üzere olduğunu bilgisi aldıklarını söyledi. böylelikle broşür çalışmasında DİTAB’a destek vererek harita çalışmasına yoğunlaştıklarını belirten Şaban Üstündağ Harita çalışması için fiyat aldıkları bir ajansın tanıtım konularında da tecrübe sahibi olduğunu ilçemize gelerek daha önce yaptığı çalışmalar hakkında sunum yaptığını söyledi. Aynı ajanstan 2015 yılı tanıtım faaliyetleri için stratejik planlama istediklerini bu planlama için aralık ayı ortasında firmayı tekrar beklediklerini söyledi.

“TANITIM MATERYALLERİ”

DİTAB Başkanı Sevinç Karataş ve Ticaret Odası Başkanı Şaban Üstündağ tüm kurumların tanıtım çalışmalarında Birlikte hareket etmesi için Didim tanıtımlarında ortak bir logonun kullanılması hakkında prensipte fikir birliğine vardıklarını belirterek bu fikri toplantıda paylaştı. Böylelikle kurumların tanıtım materyallerini paylaşabileceğini birlikte yüksek adetlerde üretilen tek tip materyallerle de maliyetlerin düşeceğini ayrıca israfın da önüne geçileceğini belirtti.

DİTAB Başkanı Sevinç Karataş ve aynı zamanda DİTAB Danışmanı olan Tayyar Cengiz 4 -7 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek Travel Turkey İzmir fuarı için yapılan hazırlıklar ve üretilen metaryeller hakkında bilgiler aktardılar Söz alan Osman Çulha tanıtım için kullanılacak logonun bir metafor(mecaz - benzetme) içermesi gerektiğini belirtti.

Belediye Başkanı A. Deniz Atabay ortaya çıkacak bu logonun tanıtım materyalleri ve fuarlar dışında tüm kurumların basılı evraklarında yer almasını önererek, bunun logonun bilinirliğini ve gücünü arttıracağını belirtti. Taraflar Tanıtım faaliyetlerinde Ortak hareket etmek için fikir alışverişi için platform kurularak ve kurumların burada makam olarak temsil edilmesini önererek, platformun bir araya gelmesi ve fikir paylaşımında bulunmasının gücü ve hareket kabiliyetini arttıracağını belirtti.

DİTAB Başkanı Sevinç Karataş ve aynı zamanda DİTAB Danışmanı olan Tayyar Cengiz. Fuar ve tanıtım çalışmaları için DİTAB’ın güçlendirilmesinin doğru olacağını söylediler. Taraflar platform fikrinin DİTAB’A alternatif olmadığını bu iş gerçekleşse dahi en büyük görevi DİTAB’ın üstleneceğini ifade etti.

Didim Ticaret Odası Meclis Üyesi ve TURSAB Genel sekreteri Hikmet Atilla bir çok yatırımcının bölgede yatırım planladığını ve iki sene içerisinde bu yatırımların büyük kısmının hayata geçeceğini ve mevcut yatak kapasitesine 10 bin yatak ilave olacağını ifade ederek, ulaşım, transfer sıkıntılarının azaltılması için çalışma yapmak gerektiğini söyledi. Aynı zamanda TURSAB BYK Sekreteri olan Hikmet Atilla 2. Konutlar için TURSAB’ın bir çalışma yürüttüğünü ve bu çalışmanın hayata geçirileceği pilot bölgelerin belirleneceğini söyledi.

“2. KONUTLAR KAYIT ALINA ALINMALI”

Belediye Başkanı Deniz Atabay 2. Konutların güvenlik ve vergi denetiminde sıkıntılar oluşturduğunu korsan transferi de arttırdığını, bu problemlerin giderilerek potansiyelin değerlendirilmesi ve kayıt altına alınarak turizme kazandırılması gerektiğini söyledi. Bu işi hakkıyla yapan olumlu örneklerin incelenmesi ve özendirilmesi gerektiğini belirtti. Hikmet Atilla TURSAB’ın Didim’i pilot bölge seçmesi için kurumların talebi olması gerektiği söylendi. İlçenin pilot bölge olması için tüm katılımcılar olumlu görüş bildirdi bu Kaymakam İskender Yönden’in önerisi ile bu talebin tüm kurumların imzasını taşıması, sekretaryasını TURSAB BYK’nın yapmasını ve siyasi partilerde dahil tüm kurumlardan imza alınması konusunda fikir birliğine varıldı. Şayet bu sıkıntılar giderilir, Ekonomik olarak 2. Konutların kullanımı arttırılırsa ikinci konutlarla birlikte kentin de yenileneceği vurgulandı.

Belediye Başkanı Atabay ve Ticaret Odası Başkanı Şaban Üstündağ geçtiğimiz günlerde kos adasına yapılan ziyaret ve Yunanistan İzmir Başkonsolosunun ilçemize yaptığı ziyaret ve olumlu gelişmeler hakkında bilgiler verdi.

“TARİHİ KENTLER İÇİN FESTİVAL ÖNERİSİ”

Hikmet Atilla Apollon Tapınağına ziyaretlerin geçen yıla göre düştüğünü antik kentlere olan ilginin arttırılması gerektiğini belirtmesi üzerine Mekin subaşı ilçenin tarihi zenginliği hakkında ilçede yaşayanlarda bilinç oluşması için tarihi mekanlarda gerçekleşecek bir festival önerisinde bulundu. Kaymakam İskender Yönden de turizm haftasında yapılan kutsal yol yürüyüşünün de iyi planlanarak duyurulması ve binlerce katılımcıyla gerçekleşmesi gerektiğini belirtti.

Toplantı sonunda 26 Aralık tarihinde gerçekleşecek Bir sonraki toplantıda küçük otellerde kalitenin yükseltilmesi konusunun görüşülmesi ve küçük oteller derneği başkanının bu toplantıya davet edilmesi kararlaştırıldı.