3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Didim ve Yöresi Engelliler Derneği bir yemek düzenledi. Biletli olarak düzenlenen yemeğe katılım yoğun olurken gecede dernek yararına biletli hediye çekilişi yapıldı.

Açık arttırma usulü Atatürk Portresi 4250TL’ye satılırken gecede hayırsever işadamları Lütfi Göbekli ile Mevlüt Gökdemir derneğe 1 adet Akülü tekerlekli sandalye bağışladı.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Didim ve Yöresi Engelliler Derneği bir yemek düzenledi. Yemeğe Didim Kaymakamı İskender Yönden ve eşi, Didim Garnizon Komutanı M.Alper Köseoğlu ve eşi, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrah Turgut, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu, Didim ve Yöresi Engelliler Dernek Başkanı Bedri Altıntaş, Didim belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, Didim Belediyesi Huzurevinde kalan yaşlılar, Engelliler ve aileleri ile davetliler katıldı.

“BİZLER SOKAKTA GÖRDÜĞÜNÜZDE BAŞINIZI ÇEVİRMENİZİ DEĞİL, KUCAKLAMANIZI İSTİYORUM”

Yemekte ilk konuşan Didim ve Yöresi Engelliler Derneği üyesi Zehra Odabaşı kendilerini bir gün değil her gün hatırlamalarını isterken “Bugün aramızda olmanızdan dolayı çok mutluyum. Geldiğiniz için çok teşekkürler. Bizler sokakta gördüğünüzde başınızı çevirmenizi değil, kucaklamanızı istiyorum. Bunu sadece kendim için değil hepimiz için istiyorum.” dedi.

Ardından Didim ve Yöresi Engelliler Derneği üyesi Mehmet Cansın şiir okudu; Engelli annesi Selma Özen duygularını dile getiren bir konuşma gerçekleştirdi.

“ENGELLİLERİN İSTEDİĞİ BİR TEBESSÜM VE SEVGİ”

Yemekte konuşan Didim ve Yöresi Engelliler Derneği Başkanı Bedri Altıntaş dernek olarak geldikleri süreçte 450 Engelliye derneğe kayıt ettiklerini belirterek “Didim’de 1000’e yakın engelli birey var. Bunlara ulaşmaya çalışıyoruz. Bugün Engelliye bakan yakınlara bakım ücreti verildiğini bilmeyenler var. Ülkemizde 7 evden birinde engelli birey var. Biz Engelliler engeller koyarak engelliyoruz. Bu konuda her kesimden duyarlılık bekliyoruz. Bugüne kadar Kaymakamlık ve belediye başta olmak üzere Didim Esnaf Odası, Didim Esnaf Kefalet Kooperatifi, siyasi partiler ve sivil toplum yanımızda oldu. Ayrıca İngiliz hapy hands grubu da bizleri yalnız bırakmadı. Sevgi Gönüllüler oluşumuyla dernek binamız kazandırıldı, tam donanımlı bir minibüs alındı ve parkımız yapıldı. Bir çok güzel şeyler yapıldı fakat sıkıntılarımız oluyor mu olacak ama engellilerin istediği bir tebessüm ve sevgi; katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

“BAŞKAN’DAN 2 MÜJDE”

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay ise konuşmasında Engellilerin bir gecede değil her zaman hatırlanması gerektiğini belirterek “Dernek anlamında Didim ve Yöresi Engelliler Derneği başkanı özverili çalışan bir arkadaşımız, derneğe nereden nereye getirdiğini çok yakinen bilen birisiyim. Yapılan işleri anlatmakla muteber değilim ama kişisel ve kurumsal anlamda kendisine destek olmaya çalışıyoruz. Bu noktada bugün engellilere yönelik iki müjdemiz olacak. İlki 2015 yaz sezonuna yetiştirilmek üzere engelliler plajında çalışmalarımız olacak. Bu konuyu buraya gelmeden 1 saat önce planladık ve teknik donanımıyla bu plajı bu yaz yetiştirmeyi hedefliyoruz. Diğer müjde ise Belediye Meclis Üyesi arkadaşımızın önerisi ile Belediye meclisi bünyesinde Gençlik, Spor ve Engelliler komisyonu kuruldu. Bu komisyonda sizlerin yanında ve çalışmalarınızda olacaktır. Emeği geçen tüm meclis üyelerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Didim Kaymakamı İskender Yönde ise konuşmasında 15 yıl öncesinde ülkemizde Engelliye bakan bir ailenin bu yapmakta zorlandığını belirtirken geçmişten bugüne engellilere yönelik yapılan gelişmelerin ortada olduğunu söyledi. Kaymakam Yönden “Bir bina yaparken engelli birey buraya nasıl çıkar diye düşünmeliyiz. Sokakta kaldırımda bunu düşünmeliyiz. Engellilerin de bizimle yaşaması gerektiğini düşüncesi oluşmuş bu dernekte; sadece akülü araç almak sokağa çıkarmakla olmuyor; onları sevmek olur her şey; Lütfen bir mumda siz yakın engelliler için; bu noktada yapılan adımlar güzel ama yeterli olmayacaktır.” dedi.

“ATATÜRK PORTRESİ AÇIK ARTIRMA İLE SATILDI”

Konuşmaların ardından standup gösterisi yapıldı. Ardından biletli olarak çekilişlr yapıldı ve hediyeler dağıtıldı. Gecede dernek yararına Açık arttırma usulü Atatürk Portresi satışa çıkarıldı. Portreyi 4250 TL veren Dilek Aykaç aldı. Gecede ayrıca hayırsever işadamları Lütfi Göbekli ile Mevlüt Gökdemir derneğe 1 adet Akülü tekerlekli sandalye bağışladı.