Efeler Belediyesi, çıkarılan yasa gereği vergi borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşların başvurularını almaya başladı.

Bazı kamu alacaklarıyla ilgili olarak yeni çıkan Torba Yasa’nın ardından vergi faiz affından yararlanmak isteyenlerin ellerini çabuk tutması gerekiyor. Yeni çıkan yasayla; emlak vergisi ile çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları ve emlak vergisi üzerinden hesaplanan taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payıyla buna bağlı gecikme zammına yönelik borçları yapılandırma imkanı getirildi.

BAŞVURULAR BELEDİYEYE

6552 Sayılı Kanun kapsamında getirilen yasa gereği geniş düzeyli vergi affından yararlanmak isteyen mükelleflerin, emlak-çevre temizlik vergisi ile Efeler Belediyesi’ne borcu bulunan vatandaşların başvuru işlemleri devam ediyor. Kurban Bayramı öncesinde TBMM tarafından kabul edilerek Resmi Gazete’de yayımlanıp yürürlüğe giren 6552 Sayılı Kanun kapsamında aftan yararlanmak isteyen mükellefler, başvurularını Efeler Belediyesi veznelerine yapabiliyor.

SON GÜN 1 ARALIK

1 Aralık tarihine kadar devam edecek başvurularda mükellefler, ilgili kanun kapsamında Efeler Belediyesi’ne Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi nedeniyle taksitlendirme imkanından yararlanabilecekler. Efeler Belediyesi’ne başta emlak olmak üzere çevre temizlik borcu olanlar 1 Aralık 2014’e kadar başvurması halinde borçlarını taksitle ödeyebilecekleri, peşin ödeme yapmak isteyenlerin ise avantajlı indirim imkanından faydalanabilecekleri bildirildi. 1 Aralık tarihinden sonra yapılacak başvurular ise af kapsamında değerlendirilmeyecek.

“BU FIRSATI KAÇIRMAYIN”

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, Torba Yasa’da çıkan geniş düzeyli vergi affından faydalanmak isteyenlerin bu fırsatı kaçırmaması gerektiğine vurgu yaptı. Başkan Özakcan, hükümetin çıkardığı torba yasadaki affın borçlular için önemli bir imkan olduğuna dikkat çekerek, başvuru süresinde Efeler Belediyesi’ne müracaat edilmesini, zamanında başvurmayanların aftan faydalanamayacağını dile getirdi.