AK Parti Mehmet Erdem, “Milletimiz muhalefet partilerine gereken cevabı 2015 Haziran genel seçimlerinde sandıkta verecektir” dedi.

Son günlerde yaşanan gelişmeleri değerlendiren Erdem, yaptığı açıklamada; “AK Parti yönetimi vesayetle, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat gibi askeri vesayetin Türkiye’yi geriye götürmeye yönelik müdahalelerine nasıl karşı çıktıysa, Türkiye’deki 17 -25 Aralık Paralel vesayetine, milletin de desteğiyle karşı çıkmıştır. Böylece bu darbe girişimi de boşa çıkarılmıştır. Büyüyen ve yükselen Türkiye’yi hazmedemeyenler ülkemiz üzerinde operasyon yapmaya kalktılar ve paralel yapıyı da maşa olarak kullandılar. Türkiye’nin dünyadaki ülkeler arasında 26. Sıradan 16.sıraya yükselmiş, IMF’ye olan borcunu ödemiş, hatta IMF’ye 5 milyar dolar da borç verecek duruma gelmiş, dünyanın en büyük havalimanını yapmaya başlamış, kendi harp sanayini geliştirmeye başlamış ve sağmayacağımız kadar başarıları yakalamış bir ülke haline gelmesi birilerinin işine gelmedi. Özellikle ’one munite’ olayından sonra paralel yapının elemanlarının ifadesiyle ’güneydeki sevdikleri ülke’ ve yandaşları Sn Recep Tayyip Erdoğan ile Ak Parti’yi hedeflerine koydular. Ama Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti’yi devirmeyi başaramadılar. Çünkü aziz milletimiz buna izin vermedi. Hem 29 Mart Yerel Seçimlerinde hem de 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sandıkta cevabını tüm dünyaya verdi. Bu cevap ’Biz Recep Tayyip Erdoğan’a ve Ak Parti’ye güveniyoruz’ oldu. Aziz milletimize biz de güveniyor ve şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Muhalefet partilerini de eleştiren Erdem, “Paralel yapı ile işbirliği yapan muhalefet partileri 29 Mart Yerel Seçimlerinde ve 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sandıkta aldıkları sonuçtan ders almadılar. CHP ve MHP Cumhurbaşkanlığı seçimlerine paralel yapının kurguladığı şekilde ortak aday çıkararak gittiler ama sonuç yenilgi oldu. Kendi milletvekillerinin de açıkladıkları üzere CHP paralel yapı ile işbirliği içerisinde; MHP ve BDP de maalesef paralel yapı ile temaslarını sürdürüyorlar. Muhalefet partileri küresel güçlerin maşası olmuş paralel yapı ile hareket etmeye devam ettikleri sürece ülkemize zarar vereceklerinin farkına varmaları gerekiyor. Milletimiz muhalefet partilerine gereken cevabı 2015 Haziran genel seçimlerinde sandıkta verecektir” diye konuştu.