Aydın Ticaret Odası’nın başlattığı turizm atağı kapsamında Aydın’a gelen Fransız turistler hem Cihonoğlu Külliyesi’ne hem İmam Osman’a hayran kaldı. Fransa’dan Aydın’a gelen bir grup Cihanoğlu Külliyesi’ni ziyaret edip Cihonoğlu Camii’nde imamların yaşantıları ile ilgili bilgi aldılar.

“İMAMLAR EVLENİR, ÖRNEK BİR YAŞANTILARI VARDIR”

Gelen turistleri kusursuz Fransızcası ile karşılayıp ile karşılayıp 1756 yılından bu yana ayakta kalan muhteşem sanat eseri hakkında bilgi veren Cihanoğlu Cami’nin imamı Osman Baki Cin, turistlerin sorularını cevapladı. Turistlerden biri İmam Osman Baki Cin’e “İmamlar evlenir mi?” diye sorunca Cami imamı Cin, “Dinimiz İslam’da evlilik önemli sünnetlerden biridir. İmamlar da evlenir. Ben de evliyim. İmamlar da her insan gibi bir hayat sürer ancak örnek bir yaşantıya sahip olmalıdır” dedi.

“TURİSTLER İMAMLA HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİ”

Aydın’da gezdikleri tarihi yerler kadar insanları da çok sevimli bulduklarını belirten turistler uzun süre sohbet ettikleri Cihanoğlu Camisinin imamı Osman Baki Cin’e hayran kaldılar. İmamla hatıra fotoğrafı çektiren turistlere külliye, cami ve İslam Dini hakkında bilgi veren Cin, Müderris Cihanoğlu Abdülaziz tarafından 1756 yılında yapılan caminin I.Dünya Savaşı sırasında depo olarak kullanıldığını, Yunan işgali sırasında zarar gören tarihi yapının, 1950 ve 1967 yıllarında onarıldığını belirtti.