Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) danışma organı olan Kalkınma Kurulu’nun 12. olağan toplantısı Denizli Karahayıt’ta gerçekleştirildi.

Bölgesel gelişme hedefine yönelik olarak; bölgedeki kamu kurum ve kuruluşları, özel kesim, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve yerel yönetimler arasında işbirliğini geliştirmek ve Ajansı yönlendirmek üzere faaliyet gösteren GEKA Kalkınma Kurulu, 34’ü Aydın’ı, 34’ü Denizli’yi ve 32’si de Muğla’yı temsil eden 100 kişiden oluşmakta.

GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata’nın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda Alata, Bölge kalkınmasına yön veren çalışmalarda Kalkınma Kuruluyla ortak hareket etmeye önem verdiklerini söyledi. Bu doğrultuda "Yaşam kalitesi yüksek, yeniliğe dayalı üreten, doğasını koruyan, küresel turizm odağı Güney Ege"ye erişme yolunda tarımdan turizme, çevreden yeniliğe pek çok alanda atılması gereken adımları hep birlikte attık. Bundan sonra da paydaşlarımızla ortak hareket etme misyonuyla Bölge kalkınmasına beraber yön vereceğiz" dedi.

Daha sonra, 13.12.2012 tarihinde Kalkınma Kurulu başkanlığına seçilen Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı’nın iki yıllık görev süresinin dolması nedeniyle kurul başkanı, başkan vekili ve katip üyeler seçimine geçildi. Prof. Dr. Hüseyin Bağcı başkanlığında gerçekleştirilen seçimde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar GEKA Kalkınma Kurulu başkanlığına seçildi.

Toplantının sonraki oturumlarında, Ajansın 2014 yılında yürüttüğü destek programları, destek verilen projeler, yatırım destek ofislerinin yürüttüğü faaliyetler, gerçekleştirilen yurt içi ve yurt dışı organizasyonlar ile tanıtım çalışmaları hakkında kurul üyelerine bilgi verildi.

GEKA’nın 2015 yılı çalışmalarını içeren sunumda, Ajansın 2015 yılında yürüteceği çalışmalar, planlanan destek programları ve projeler, tanıtım ve organizasyon çalışmaları ile planlama ve yatırım faaliyetleri hakkında kalkınma kurulu üyelerine detaylı bilgi aktarılırken verilen bilgiler doğrultusunda kurul üyelerinin görüş ve önerileri alındı.

Bir önceki toplantıda üyelerin oluşturduğu üretim altyapısı, dört mevsim turizm, sosyal altyapının geliştirilmesi ve yenilenebilir enerjinin yaygınlaştırılması çalışma gruplarından çıkan sonuçlar değerlendirilerek, o tarihten bugüne gerçekleştirilen projeler kalkınma kurulu üyelerine aktarıldı.

GEKA Kalkınma Kurulu Başkanı ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar’ın gerçekleştirdiği konuşmayla son bulan toplantıda Harmandar, Güney Ege Bölgesini tarımdan turizme, enerjiden çevreye birçok alanda öncü bölge olma hedefine hep birlikte ulaştırmayı amaçladıklarını söyledi. Başarıya ulaşma noktasına Kalkınma Kurulunun verdiği destek ve güçle gelebileceklerini son olarak ifade etti.