Nazilli’deki evinin merdivenlerinden düşerek beyin kanaması geçiren ve yoğun bakıma alınan 74 yaşındaki eski Gençlik ve Spor Genel Müdürü Tevfik Sarpkaya vefat etti.

Nazilli Devlet Hastanesindeki yaşam savaşını dün akşam kaybeden Tevfik Sarpkaya, 1990-99 yıllarında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü yaptı. Sarpkaya, yarın öğle namazına müteakip Nazilli merkez Koca Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Kuyucak ilçesine bağlı Başaran Mahallesinde toprağa verilecek.

TEVFİK SARPKAYA KİMDİR?

1940 yılında Aydın’da dünyaya gelen Sarpkaya, 1965 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nden mezun oldu. 1968 yılında öğretmenliğe başlayan Tevfik Sarpkaya, öğretmenlik ve okul müdürlüğü görevlerinde bulundu. Sarpkaya, 1966 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı’na şube müdürü olarak atandı. Tevfik Sarpkaya, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda, genel müdür yardımcısı, uzman müşavir, daire başkanlığı ve genel müdür yardımcılığı görevlerinde bulundu. Sarpkaya, 1986 yılında Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı görevine, 1990 yılında Gençlik ve Spor Genel Müdürü görevine atandı. 1999 tarihinde milletvekili seçimlerine katılmak üzere görevinden istifa eden Tevfik Sarpkaya, Başbakanlık Müşavirliği kadrosuna atanmıştı.