Aydın’da Okul Müdürlerinin değerlendirmesi sonucu görevden alınan okul müdürleri Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Aydın Şubesi’nde buluştu.

Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmesine ilişkin Yönetmelik kapsamında Okul Müdürlerinin değerlendirmesi sonucu görevden alınan okul müdürleri TÜRKAV Aydın Şubesi’ni ziyarette bulundu.

TÜRKAV Aydın Şube Başkanı Bilge Ozan ve yönetim kurulu üyelerinin karşıladığı okul müdürlerinin ziyaretinde, Türk Eğitim-Sen Aydın Şube Başkan Yardımcısı Veli Yıldırım, Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Hakan Özcan ve Türkiye Kamu-Sen Aydın Temsilciliği Avukatı Ramazan Aker’de hazır bulundu.

Türkiye Kamu-Sen Aydın Temsilciliği Avukatı Ramazan Aker’in başlatılan hukuki süreçle ilgili bilgi alış verişinin bulunulduğu ziyarette tek tek söz alan okul müdürleri, bu kendilerine yapılan işlemin kıyımdan öteye bir ‘soykırım’ olduğunu dile getirdi.

Görevden alınan okul müdürlerinin ziyaretinde konuşan TÜRKAV Aydın Şube Başkanı Bilge Ozan, “Milli Eğitim kurumlarımızın ve sendikalarımızın temelini oluşturan siz değerli müdürlerimizin vakıf ziyaretinden dolayı çok teşekkür ederim. Bizleri burada olmakla onure ettiniz. Bizlerde bugünkü gelinen noktada sizlerin vermiş olduğunuz haklı mücadeleyi sonuna kadar destekliyoruz ve hiçbir zaman yalnız kalmayacaksınız. Türk milliyetçiliğinin hür fikir kalesi olan TÜRKAV, kamu çalışanlarının sosyal ve ekonomik hakları ile ilgili mücadelesini sürdürmeye ve ‘dilde, fikirde, işte birlik’ düsturuyla en köklü ve en saygın kuruluşlardan birisi olarak yerini korumaya devam edecektir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin asli sahibi Türk Milleti’dir. Anayasada da ifadesini bulan ‘millet’ anlayışına dayalı düşüncenin zorunluluğunu önemli görmekteyiz. Bazıları millet gerçeğini görmezden gelse de bugünkü varlığımız bu gerçeğe bağlıdır. Bilinmelidir ki; millet olmadan demokrasi, demokrasi olmadan devlet olmaz anlayışını TÜRKAV olarak benimsiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bir bütün olduğu, hangi sebeple olursa olsun bölünemeyeceği bilinmelidir. Tek devlet, tek millet, tek bayrak, tek dil anlayışı TÜRKAV’ın temel ilkelerinden birisidir” dedi.