Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin halkın ekonomik ve hijyenik ekmek tüketimine destek olabilmek amacıyla başlattığı halk ekmek üretimi vatandaştan yoğun ilgi görüyor.

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından 50 kuruşa satılan 250 gramlık halk ekmek, 30 bin satış rakamını aşmış durumda. Vatandaşlar halk ekmek satış noktaları önünde uzun kuyruklar oluşturmaya başladı.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Ekmeğimiz son derece hijyenik ve sağlıklı. Vatandaşlarımızın talebi de her geçen gün artıyor. Halk Ekmek üretim kapasitemizi büyütüp, satış noktalarımızı il genelinde yaygın hale getireceğiz” dedi

Aydın Büyükşehir Belediyesinin halk ekmek hizmetinin çok önemli bir sosyal belediyecilik hizmeti olduğunu ifade eden vatandaşlar, “Halk ekmek kalitesi ve fiyatıyla kalabalık nüfuslu ailelerin ekonomilerine birebir katkı sağlıyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu ve çalışanlarına bu sosyal belediyecilik hizmeti için çok teşekkür ediyoruz. İsteğimiz kapasitenin daha fazla artırılarak, satış noktalarının daha da çoğaltılması” şeklinde konuştular.

Aydın Belediyesi Halk Ekmek Fırını ve satış noktalarında toplam 25 personel görev yapıyor. Halk ekmek hiçbir katkı maddesi taşımıyor. Yüksek kepek oranı içeren halk ekmeğin tuz oranı asgari düzeye indirilmiş durumda.