İzmir Gazeteciler Cemiyeti Geleneksel Yılbaşı Balosu, yaklaşık 600 cemiyet üyesinin ve eşlerinin katılımıyla Kuşadası’nda yapıldı. Kuşadası Fantasia Otel’de konaklamalı ve iki ayrı gece olarak organize edilen Balo’nun ilk gününde meslekte 50 yılı dolduran ve 70 yaşını aşan 2 cemiyet üyesine daha Hasan Tahsin Basın Hizmet Ödülü verildi.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyeleri, geleneksel yılbaşı balosu için Kuşadası Fantasia otelde buluştu. Kuşadası’nda konaklamalı ve iki ayrı gece olarak organize edilen Balo’nun ilk gününe CHP Milletvekili Yazar Mustafa Balbay, Basın Konseyi başkanı Pınar Türenç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Atilla Sertel, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Buca Belediye Başkanı Levent Priştina,Basın Vakfı başkanı Yılmaz Karaca,Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Genel Başkanı İbrahim Erdoğan ile bir çok gazeteci-yazar konuk oldu. Onur konuğu olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na, onur üyeliği beratı takdim edildi.

Gecenin açılış konuşmasını yapan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atila Sertel, "Benim için aslolan insanların düşüncelerini özgürce dile getirmesidir. Bizim tarafımız özgürlüklerin tarafıdır. Dili, dini, rengi, ırkı, mezhebi ne olursa olsun hiç kimse düşüncelerinden veya yazdıklarından dolayı cezalandırılmamalıdır. Tutuklu kaldığı 5 yıl boyunca onu sürekli andığımız ve her yıl buradan türküler gönderdiğimiz Mustafa Balbay şimdi aramızda ve biz yine omuz omuzayız " dedi. Daha sonra söz alan İGC üyesi ve CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay da, kabus dolu bir yılın geride kaldığını ancak umut dolu bir yılı karşıladıklarını belirterek, "Bu gece aranızda olduğum için sizler gibi büyük bir aileye sahip olduğum için mutluyum. Birlikte yapacağımız daha çok iş var. Bu ülkeyi karanlıktan çıkarıp yeniden Atatürk’ün Türkiye’si yapacağız" diye konuştu.

Gazeteciler Cemiyeti’nin geleneksel hale getirdiği Yılbaşı Balosu organizasyonuyla bir araya gelen eski ve yeni kuşak gazeteciler bütün bir yılın stresini atma imkanı buldu. Geceye özel hazırlanan pastayı konuklar ve yönetim kurulu üyeleri birlikte kesti.