“Bir iş Kurmak Bir Hayata Dokunmak” sloganı ile yola çıkan Türkiye Mikrofinans Kurumu Aydın Şubesi GEKA ile proje için sözleşme imzaladı. Güney Ege Bölgesinde Kadınların Girişimcilik Potansiyelinin artırılması hedefine yönelik olarak proje üreten TGMP Aydın şubesi proje sonunda 8 bin kadınla iş kurma, finansman problemleri, girişimcilik danışmanlığı, iş geliştirme, iş yönetimi ve satış artırma konularında eğitim ve danışmanlık hizmeti vermiş olacak.

Projenin Aydın, Muğla ve Denizli olmak üzere üç ilde eş zamanlı olarak uygulamaya alınacağını ifade eden TGMP Aydın Bölge Müdürü Demet Pilevneli, projenin özellikle Aydın başta olmak üzere Güney Ege Bölgesindeki kadınlar için çok önemli olduğunu söyledi.

TGMP Aydın Bölgesi olarak 2008 yılından bu yana 10 bin’den fazla kadına yaklaşık olarak 14 milyon TL kredi sağlayarak iş kurmalarına yardımcı olduklarını ve çok çeşitli hayat hikayelerine tanık olduklarını ifade eden Pilevneli, “ Yapmakta olduğumuz işin küçük sermayelerle hayatlara dokunmak olduğunun bilincinde olarak kredi verdiğimiz her kadınla keyifli bir yolculuğa çıktık. Bu yolculuk sırasında bir iş kurulduğunda kadınlarımızın gayretlerine, isteklerine ve zaferlerine şahit olduk. Yaptığımız işi daha büyük kitlelere ulaştırmak ve aynı zamanda girişimci kadınların Aydın başta olmak üzere Güney Ege Bölgesinde sorunlarını anlamak ve çözüm üreten politikaları öğretmek istedik. Bu amaçla yaptığımız proje 3 ay sürecek. Bu sürede hem problemleri analiz edeceğiz hem de ekonomik hayatta ölçeğine bakılmaksızın kendi işini kurmuş olan kadınlarımızla bir arada olacağız. Hem onların tecrübe ve bilgilerinden faydalanacağız biz de bildiklerimizi paylaşarak Güney Ege Bölgesinde bir sinerji oluşturacağız” dedi.

Projenin en büyük hedeflerinden birinin de kadınların ortak bir platformda bir araya gelerek bilgi ve birikimlerini paylaştıkları sinerji topluluğu oluşturmak olduğunu vurgulayan Demet Pilevneli, proje süresince toplamda 9 merkezde 18 eğitim ve danışmanlık programları yapılacağını ve bu programlarla kadınlara iş hayatında farklı bir pencere açacaklarını söyledi. Toplam bütçesi 80 bin 850 TL olarak belirlenen projeden Aydın, Denizli ve Muğla ilinde yer alan bütün girişimci kadınlar faydalanabilecek.

Proje Koordinatörü ve Eğitimcisi Kürşad Osal ise kesin ve net olarak belirledikleri hedeflerle ölçülebilir bir proje hazırladıklarını ve uygulamayla birlikte projenin toplumsal faydasının çok net olarak ortaya konulacağını söyledi. Kadınların iş dünyasında yaşadıkları problemlerin detaylı bir şekilde ele alınacağını söyleyen Kürşad Osal proje ekibinde yer alan akademisyen ve uzman sosyologlar ile konuya çok detaylı bir yaklaşım göstereceklerini ve çoklu çözüm araçları ile kadınlara rehber olacak politikalar üreteceklerini ve bunları proje uygulamasında kadınların faydasına sunacaklarını söyledi.

Proje sözleşmesi imzalandıktan sonra Demet Pilevneli özellikle Aydın ilinde ki bütün kadın platformlarını ve kadınları proje için davet etti.