Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 76. yılında Karacasu’da düzenlenen törenle anıldı.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen törene, İlçe Kaymakamı Yavuz Gül, İlçe Garnizon Komutanı Özgür Öncü, Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, İlçe Emniyet Amiri Ahmet Yalçınkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş, Daire Amirleri, öğrenciler ve ilçe halkı katıldı. Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan tören saat 09:05’te 2 dakikalık saygı duruşu ile devam etti. Siren sesleriyle saygı duruşuna eşlik edildi. İstiklal Marşı eşliğinde Türk Bayrağı göndere çekildi ve daha sonra yarıya indirildi. Atatürk Anıtındaki törenin ardından Hafız Mustafa Kavurmacı Ortaokulu’nda düzenlenen programda Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili şiirler okundu, öğrenciler tarafından oratoryo gösterisi yapıldı. Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan müzik dinletisi ve sine vizyon gösterileri yapıldı.

10 Kasım nedeniyle ilçedeki tüm okullar arasında yapılan şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle program sona erdi.