Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, terör dilini kullanmaya devam eden Türk Tabipler Birliğini (TTB) kınayarak ; “TTB haddini bilecek” dedi.

TTB’nin Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili yaptığı açıklamayı sert bir dille kınayan Sağlık-Sen Şube Başkanı Baki Karaer, “Hekimler uyarıyor deniyor; kimsiniz ve kimi uyarıyorsunuz. Savaşın bir halk sağlığı sorunu olduğunu vurgulayanlar; vatan, millet, devlet ve bayrak sevgisi dedir diye bilmeyenlerdir. Ülke sınırında konuşlanan teröristlere tepki gösterip Mehmetçiklerimizin yanında olması gerekirken neye ve kime hizmet ettiğin belli olmayan Türk Tabipler Birliğini kınıyoruz. Daha düne kadar Cizre’de hastaneler bombalanırken ses çıkarmayacak. Diyarbakır’da Şehit Dr. Abdullah Biroğul teröristlerce katledilecek ve samimiyetsiz açıklamalar yapıp sonrada İnsanı dramdan bahsedeceksin. Kimse kusura bakmasın. Ülke sınırları tehlikeye girecek ‘savaşa hayır barış hemen’ diyeceksiniz. Neyin barışından bahsediyorsunuz?” diye konuştu.

“karşımızda teröristler var”

Türkiye’nin bir devletle değil teröristlerle mücadele ettiğine işaret eden Karaer, şöyle konuştu:

“Karşıdaki terörist, devlet değil. Sizin söyleminiz ile mi teröristlerle barış yapılacak? TTB’de haddini bilecek. Yersiz gereksiz açıklamalardan uzak duracak. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Söz konusu vatansa gerisi teferruattır’ sözü vatan sevgisi olan her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının ruhuna işlemiştir. Bu bilinçle yola çıkarak, işleri hekimin haklarıyla ilgilenmekse işlerini yapsınlar. Yapmayacaklarsa; kendi deyimleriyle ülkemizde yaşayan vatan, millet ve bayrak sevgisinin var olduğu milyonlarca halkımızın da sağlığını bozmasınlar”