Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, son günlerde kamuoyunda “Sorunlardan bunaldı, Belediye Başkanlığından istifa edecek“ yolundaki söylentiler üzerine yazılı bir açıklama yaptı. İstifa iddiaların doğru olmadığını belirten Başkan Kayalı, “Görevimin başındayım, istifa etmeyi hiç düşünmedim “ dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, belirli bir çevrelerden yönlendirilen 5-10 kişilik bir grubun kendisi hakkında sürekli yalan yanlış dedikodular ürettiğini, kamuoyunu yanlış bilgilendirdiğini belirterek , “Tutarlı eleştiriye açığız, hakarete değil” dedi. Belediye Başkanı Özer Kayalı, ilçede huzursuzluk yaratma amacındaki bazı kişilerin asılsız söylentiler yaydığını, asılsız dedikodular ürettiğini söyledi. Kuşadası’nda doğru işlerin yapılmasını istemeyenlerin sayısının 5-10 kişi olduğunu söyleyen Kayalı, bu çevrelerin Belediyede sorun varmış gibi gösterip, kendisinin istifa ettiğini yaymaya çalıştıklarını, bunun da ahlaki olmadığını kaydetti. Kayalı seçim öncesinden başlayarak bu güne kadar üretilen dedikodulara sert cümlelerle cevap verdi.

- ADAYLIK DEĞERLENDİRMESİ

Kendisine sosyal medya üzerinden saldırıların hakaret düzeyine ulaştığını söyleyen Kayalı, “Sayıları iki elin parmaklarını geçmeyen bir grup, hakaretvari bir şekilde sosyal medya üzerinden saldırıda bulunuyor. Onlara göre bilmem kim olması gerekirken, ben bedavadan belediye başkan adayı olmuşum. Güya genel merkez Kuşadası adayını belirlerken söz ettiği gibi anket sonuçlarını değerlendirmemiş gibi. Burada ilk ve son kez söylüyorum; Genel Merkez tam da söylediği gibi yapmış, bildiğim ve şahsen gördüğüm kadarıyla en az üç anket sonucunda açık ara en yüksek oranda oy alacağını gördüğü aday adayını, yani Özer Kayalı’yı aday göstermiştir. Bu işler çocuk oyuncağı değildir. Hatır, gönülle karar verilecek işler değildir. Bunlar ciddi işlerdir. Bu şekilde aday oldum, onun için çok yüksek oy oranı ile seçildim. Onun için bu gün burada belediye başkanıyım. Adaylık sürecinde 25 Temmuz 2013’e kadar aday adayı değildim. O tarihte sayın genel başkanımla görüşmeden sonra da adaylığa kadar vermedim. 30 Ağustos’ta bir kez daha görüştükten sonra, Kuşadası’nın buna ihtiyacı olduğunu düşünerek aday adayı oldum. Hep birlikte Kuşadası için doğru şeyler yapmak adına bu yola çıktık. Eleştiri tutarlı olduğu sürece elbette eleştiriye açığız, ama hakarete değil” şeklinde konuştu.

- İSTİFA ETMEYİ AKLIMDAN BİLE GEÇİRMEDİN

Başkan Kayalı, söz konusu çevrelerin arada sırada kendisinin istifa ettiği haberleri yaydıklarını belirterek Sürekli huzursuzluk yaratmaya çalışıyorlar. ‘Özer Kayalı istifa etti’ diyorlar. Bu iş çocuk oyuncağı değil. 54 Yaşında bir insanım, Ortadoğu Teknik Üniversitesi mezunu makine mühendisiyim ve ne yaptığımı, ne karar alacağımı çok iyi bilirim. Düşünür, taşınır, gerekirse danışır, kararımı veririm. Verdiğim karar doğrultusunda sonuna kadar giderim. İstifayı hiçbir zaman düşünmedim, düşünmem de. Tüm meclis üyesi arkadaşlarım, CHP’lisi, MHP’lisi, AKP’lisi ile birlikte Kuşadası için doğru ve güzel işler yapacağız. Bunu önümüzdeki günlerde herkes görecek. Kuşadası’nda doğru işlerin yapılmasını istemeyen bazı zavallı çevrelerin dedikoduları bizi yolumuzdan döndüremez” dedi.

- ÇERÇİOĞLU İLE SORUNUM YOK

Aydın Büyükşhir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile aralarında sorun varmış izlenimi yaratılmaya çalışıldığını söyleyen Belediye Başkanı Kayalı, “Büyükşehir ile aramızda problem yaşandığı söyleniyor, böyle bir şey kesinlikle söz konusu değildir. Büyükşehir belediye başkanımız sayın Özlem Çerçioğlu ile aramızda herhangi bir problem yoktur. Özlem hanım ile sık sık görüşüyoruz. Bazen ailecek olmak üzere hemen her hafta veya on günde bir buluşuyoruz. Kuşadası’na geliyor, veya ben Aydın’a gidiyorum. Beş yıl boyunca, birlikte Kuşadası için çok önemli projelerin altına imzamızı atacağız. Kuşadası’nı turizmde, ticarette, kentsel tasarım ve yatırımlarda hak ettiği yere getireceğiz”ifadelerini kullandı

- HİZMETE İKİÇEŞMELİK’TEN BAŞLADIK

20-30 Yıldan bu yana neredeyse hiç yatırım görmeyen, Belediyeden hizmet almayan İkiçeşmelik Mahallesinde önemli çalışmalar yaptıklarını hatırlatan Kayalı, “Seçilir seçilmez 20-30 yıldır kimsenin doğru dürüst girmediği İkiçeşmelik mahallesine hizmet götürdük. Aydem ile görüşerek elektrik hatlarını yenilettik, toprak altına aldırdık. Telekom’un yapması gereken düzenlemelerini yaptırdık. Oradaki tüm eski yolların parke, kaldırım ve asfalt çalışmalarını tamamladık. Biz bunların reklamlarını da yapmadık. Çünkü bunlar belediyenin doğal görevleri. Seçim öncesi dile getirdik. Asli görevleri yapmakla övünülecek bir şey yok. Sadece bu mahallemizde değil, bir çok mahalle de asfalt çalışmalarına devam ediyoruz” dedi.

- YENİDEN YAPILANMA İÇİNDEYİZ

Belediyede yeni bir yapılanma içine girdiklerini söyleyen Belediye Başkanı Özer Kayalı, “Belediyede ciddi bir organizasyon yaptık. İyi bir çalışma ile yeni bir yönetim şeması oluşturduk ve kurumsallaşma konusunda ciddi adımlar attık. Bu çalışmaların semeresi süreç içerisinde görülecektir. Bu düzenlemeler ile ilgili kamuoyundan da çok olumlu izlenimler ve yorumlar alıyoruz. Arkadaşlarımızla doğru hedefe ulaşmak için ciddi işler yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Hiç kimse bizi bu hedeften alıkoyamaz” dedi.