Nazilli Kaymakamlığı’nca etkinliğe konuk olan engelliler ve aileleri ilçe protokolüyle sorunlarını paylaştı.

Nazilli Belediyesi nikah salonunda düzenlenen yemeğe Kaymakam Mehmet Okur, Belediye Başkan Vekili Deniz Depboylu, İlçe Garnizon Komutanı Albay Ekrem Turan, İlçe Emniyet Müdürü İlyas Karpınar, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Baki Deniz, kamu-kurum ve kuruluşların temsilcileri ile ilçede bulunan engelli vatandaşlar katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Nazilli Sosyal Hizmet Merkezi ile diğer kurum ve kuruluşlarda engelli vatandaşların sorunlarının çözümü için azami gayret içerisinde olduklarını söyleyen Sosyal Hizmet Merkezi Müdür Vekili Bülent Dağ; “Bölgemizde bulunan Nazilli’de 1395, Bozdoğan’da 412, Kuyucak’da 257, Karacasu’da 253, Sultanhisar’da 133, Yenipazar’da 121, ve Buharkent’te ise 100 olmak üzere toplam 2 bin 671 bakıma muhtaç engellimizi için evde bakım ücreti ödemekteyiz. Aydın il genelinde 9 bin 500 kişiye birer asgari ücret tutarında evde bakım ücreti ödenmektedir. İl genelinde resmi 2 adet bakım ve rehabilitasyon merkezimizde 90, il Müdürlüğümüze bağlı 7 adet özel bakım merkezlerimizde ise 456 olmak üzere toplam 546 engelli vatandaşımızın bakımları sağlanmaktadır” dedi.

‘GÖREVİMİZİ YAPMAMIZ GEREKMEKTEDİR’

Dünya Engelliler gününün herkesin birer adayı olduğu engellilerin, günlük yaşamda karşılaştıkları zorlukların farkında olabilme ve yaşamlarını kolaylaştırıcı imkanları yeniden ele alacağı bir gün olduğunu belirten İlçe Kaymakamı Mehmet Okur’da; “Çağdaş ve sosyal devletin görevi, vatandaşları arasında hiçbir ayrım yapmaksızın insanca ve medeni bir ortamda yaşayacakları imkanları sağlamak; mutlu, huzurlu ve kalkınmış bir ülke olmanın ön şartlarından biride, sağlık, eğitim, ulaşım, iş ve sosyal güvenlik hizmetlerini engelli engelsiz tüm vatandaşlara aynı kalitede ulaştırabilmektir. Her alanda çağdaş dünya değerlerine ulaşmayı hedefleyen devletimiz, toplumsal refahı yükseltmenin bir şartı olarak, engelli-engelsiz tüm vatandaşların sağlık, eğitim, ulaşım ve istihdam sorunlarını çözmek, sosyal haklarını güvence altına almak, toplumsal hayatta daha katılımcı birer rol üstlenmelerini sağlamak için çalışmaktadır. Hızlı çağdaşlaşma ve kalkınma süreci içinde bulunan toplumumuzun, koruyucu sağlık hizmetlerinden etkin bir şekilde yararlanarak özürlü duruma gelme nedenlerinden önemli bir bölümünün önlenebileceğini unutmadan, engelli insanlarımıza karşı görevimizi yapmamız gerekmektedir” şeklinde konuştu.