Türkiye Kızılay Derneği Aydın Kan Bağışı Merkezi’nin kan stokların azalmasından dolayı Nazilli Belediye Meydanı’nda düzenlediği kan bağışı kampanyası büyük destek gördü.

50 ünite kanın bağışlandığı kampanyada 100’den fazla bağışçı ise kanlarının uygun bulunmaması nedeniyle bağış yapamadıkları için üzüldü.

Kış aylarının sert geçmesi nedeniyle kan stoklarında azalma görüldüğü için Aydın merkez başta olmak üzere birçok ilçede kan toplama faaliyetlerinin sürdürüldüğünü ifade eden yetkililer, geçtiğimiz Cumartesi günü Nazilli Belediye Hizmet Binası önündeki alanda 11.00-18.30 saatleri arasında yapılan kan bağışı toplama kampanyasının yoğun ilgi görmesi nedeniyle mutlu olduklarını belirtti.

‘Nazilli halkına da teşekkürler’

Aydın Kızılay Kan Bağış Merkezi yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, bağışçılara teşekkür eden yetkililer, “Sert geçen kış şartları nedeniyle kan bağışında azalma gözlemlendi. Bu nedenle Aydın’ın en büyük ilçesi konumunda olan Nazilli’de de 27 Ocak 2018 Cumartesi günü saat 11.00-18.30 arasında Nazilli Belediyesi önünde kan bağışı kampanyası düzenledik. 18-65 yaş aralığında kan bağışı yapmak isteyen gönüllü bağışçılarımızı mobil kan bağışı merkezimizde ağırladık. ‘Kan, acil değil sürekli ihtiyaçtır.’ Diyen gönüllü vatandaşlarımız mobil merkezimize akın etti. 50 ünite kan topladık. Topladığımızdan daha fazlasını ise bağışçılarımızın kan değerlerinin çeşitli nedenlerden dolayı uygun olmaması nedeniyle alma şansımız olmadı. Duyarlılıklarından dolayı kan bağışlayan veya bağışlamak isteyip de bağış yapamayan herkese çok teşekkür ediyoruz” denildi.

2 kilo eksiği nedeniyle bağış yapamadığı için üzüldü

18 yaşındaki gönüllü bağışçı ilk kez kan bağışında bulunmak üzere geldiği Mobil Kan merkezinde formu doldurmasına rağmen doktor kontrolünde zorunlu olan 50 kilogram ve üzeri sınırına takılarak bağışını yapamadığı için çok üzüldü. 18 yaşındaki bağışçı Nazlı Özkaya, en kısa sürede kilo alarak kan bağışında bulunmak istediğini ifade ederek, “Ben de hayat kurtarmak, kan ihtiyacı olana destek vermek istiyordum. Ama kilom 48 olduğu için İlknur Düzgün isimli arkadaşımla kan veremedik. En kısa zamanda kilomu 50’nin üzerine çıkartarak kan bağışlamak istiyorum” dedi.