Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Derneği (KODER), “2015’e Elele” isimli bir panel düzenledi.

Kuşadası Double Tree by Hilton’da gerçekleştirilen ve “Çevremizde ve Dünyadaki Jeopolitik Gelişmeler ve Bunların Türk Turizmine Olası Yansımaları” konulu panelin açılış konuşmasını KODER Başkanı Tacettin Özden yaptı. Bu seneki panele her biri birbirinden değerli konuşmacıların katıldığını söyleyen Özden, “Panelistlerimiz 2015 yılı için bize yol gösterecek, fikir verecek, bilgilerini bizimle paylaşacaklar. KODER Yönetim Kurulu olarak bu panelleri düzenlemeye devam edip meslektaşlarımızı bilgilendirecek, onların mesleki gelişimlerine katkı sağlayacak çalışmalara devam edeceğiz. KODER olarak bölgemizde ve ülkemizde turizmimizin gelişimi için düzenlenecek olan her etkinlikte yer alacağız ve bu etkinliklerde öğrendiğimiz ve öğretebileceğimiz her şeyi meslektaşlarımızla, üyelerimizle paylaşacağız” dedi.

Yoğun ilgi gören ve beğeni toplayan panele Gazeteci-Yazar Vatan Gazetesi Ekonomi Bölüm Başkanı Ali Ağaoğlu, Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Müdürü, Otel Yöneticiliği, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Kurucu Direktörü Mehmet Teoman Alemdar ve Gazeteci-Yazar Ruşen Çakır konuşmacı olarak katıldı. Üç saat süren panelde konuşmacılar Türkiye’nin çevresinde gerçekleşen jeopolitik gelişmeleri konuşarak bunların Türk turizmine olası yansımalarını değerlendirdi.

Panel sonunda düzenlenen “2015’e Elele” açık hava partisi Old Town Tanneries’de gerçekleştirildi. Yemeğe, Kuşadası’nda faaliyet gösteren turizm profesyonelleri yoğun ilgi gösterdi. Yemekte konuşan KODER Başkanı Tacettin Özden, “Kuşadası 2014 yılından Türkiye’de en iyi sezonu geçiren bölgelerden biri oldu. Doluluklarımız hala devam ediyor. Sezonu uzatma şansımızın yükseldiğini görüyoruz. 2015 yılının da bizim açımızdan iyi geçeceğine inanıyorum.” dedi. Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ayık ve Ak Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç da gecede birer konuşma gerçekleştirdi. Konuşmaların ardından açık hava partisi başladı ve gece geç saatlere kadar devam etti.