Son 5 yıldaki çalışmalarla mavi bayrak alanında büyük başarı elde eden Kuşadası Belediyesi, kazanılan bayrakların korunması için çalışma yapıyor.

Turizm sezonuna 18 Mavi Bayrak ile girmeye hazırlanan Kuşadası’nın tüm plajlarında Mavi Bayrak Dalgalanması için çalışmalar yoğunlaştırıldı. Asıldığı plajın temiz olduğu anlamına gelen Mavi Bayraklar için, Pinebay’dan, Milli Park’a kadar tüm plajlarda düzenlemeler yapılacak. 44 ülkede faaliyet yürüten Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı’nın (FEE), belli kriterlere sahip plaj ve marinalara verdiği ödül anlamına gelen Mavi Bayrak için gerekli kriterlerin oluşturulması, bu yıl alınması düşünülen 18 bayrak sayısının artırılması hedefleniyor.

Kuşadası Körfezi’nde 2015 Yılında Mavi Bayrak Başvurusu yapılan plajların listesi ise şöyle: Efesia Bech, Efesia Otel, Club Antlantique, Kuştur, Charisma, Grand Blue Sky, Otel İmbat, Ömer Tatil Köyü, Grand Belish, Sea Light, Çam Limanı, Palm Wings, Korumar, Tusan Beach, Amara Sea Light, Green Beach, Kadınlardenizi ve Milli Park.