Kuşadası Ticaret Odası’nın bu yıl dördüncüsünü düzenlediği Ulusal Fotoğraf Yarışmasını (Kalbim Ege’de Kaldı) kazanan eserler açıklandı.

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu’na (TFSF) bağlı olarak bu yıl ilk kez online düzenlenen yarışmaya yüzlerce eser katıldı ve katılan eserler jüri üyeleri tarafından tek tek incelenerek, dereceye giren ve sergileme alan fotoğraflar seçildi. Kalbim Ege’de Kaldı temalı yarışmada Aydın’dan Gizem Sözer katıldığı eserle birinci olurken, İzmir’den Can Yücel ikinci, Bursa’dan Gürsel Egemen Ergin üçüncü oldu. Mehmet Öztürk, Mehmet Fatih Yaldız ve Tayip Başak’ın mansiyon aldığı yarışmada 30 eser de sergilemeye layık görüldü.

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Fotoğraf Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç Dr. Zühal Özel Sağlamtimur, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü Öğretim üyesi Yar. Doç Dr. Beyhan Özdemir, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Film Tasarım Bölümü öğretim üyesi Yar. Doç Dr. Ragıp Taranç, Fotoğraf Sanatçısı ve KUFSAD üyesi Oğuz Nusret Bilik, Kuşadası Ticaret Odası Disiplin Kurulu Üyesi-Kuşadası Belediye Meclis Üyesi ve Fotoğrafçı Cem Arslan’ın jüri olduğu ve TFSF Temsilcisi Zafer Gazi Tunalı’nın denetimindeki yarışmaya Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonunun da katkı ve duyuruları ile yurdun dört bir yanından katılım sağlandı.

Dördüncüsü düzenlenen ve yoğun ilgi gören Ulusal bazlı yarışmaya, bu yıl özellikle Kuşadası ve yakın çevresinden fotoğrafların katılmasını hedeflediklerini söyleyen Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan; yarışmanın aynı zamanda Kuşadası’na ilginin artmasına da katkıda bulunduğunu belirtti ve katılımın çok fazla olmasından, Türkiye’nin her köşesinden Kuşadası ile ilgili fotoğrafların gelmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Akdoğan; Kuşadası’nın tanıtımı ve Odamız bünyesinde oluşan fotoğraf bankamız için büyük önem taşıyan yarışmamızda derece alanları kutluyorum” diyerek, yarışmaya katılan herkese, gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.

Kuşadası Ticaret Odası 4. Ulusal Fotoğraf Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri, Kasım ayı içerisinde düzenlenecek törenle verilecek ve aynı gün sergilenmeye değer bulunan eserlerden oluşan sergi açılacak.