Kuşadası, İzmir’de gerçekleştirilecek Travel Turkey Uluslararası Turizm fuarına meslek örgütleri ve belediyenin güç birliği ile katılıyor. İtalya’nın partner ülke olduğu fuarda Kuşadası, 140 metrekarelik bir stant ile yer alıyor.

Kuşadası Belediyesi, Kuşadası Ticaret Odası, Otelciler Birliği, Esnaf Odası, TÜRSAB, EKODOSD, Rehberler Odası’nın organizasyonu ile Kuşadası’nın tanıtımı yapılacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliğinin düzenlediği,2015 sezonuna ilişkin bağlantılarının kurulacağı Turizm Fuarı, İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nın tüm hollerinde birden gerçekleşecek.

- MURAT SARAÇ TURİZM FUARINDA FOTOĞRAF SERGİSİ AÇACAK

Bu arada, Kuşadası Belediyesi eski başkan vekili Murat Saraç, İzmir’de gerçekleştirilecek Travel Turkey Turizm Fuarı’nda İtalya’yı anlatan bir fotoğraf sergisi açacak. 8. kez düzenlenecek olan İzmir’deki Travel Turkey Turizm fuarında bu yıl partner ülke olan İtalya’yı tanıtacak olan Murat Saraç’ın fotoğraf sergisi "Mi Chiamo Italia/ Benim Adım İtalya" ismini taşıyor. İzmir İtalya Konsolosluğunun katkılarıyla düzenlenen sergi İzmir Enternasyonal Fuarı, 2. Salon D115 Stantında 4 gün boyunca izlenebilecek.

MURAT SARAÇ KİMDİR ?

1968 Kuşadası-Aydın Doğumlu Murat Saraç, Babasından aldığı fotoğraf merakını 1991 yılından bu yana Türkiye ve Dünyanın dört bir köşesinde çektiği fotoğraflarla sürdürüyor. Fotoğrafları uluslararası Turizm kataloglarında yer almış, Çeşitli kurum ve kuruluşlarda Saydam gösterileri ve sunumlar düzenlemiştir. Kuşadası Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği( KUFSAD) kurucu üyesi olan Saraç, 2005 Şubat ayında İzmir Fransız Kültür Merkezinde “Umuda dair”, 2006 Nisan ayında İzmir Carlo Goldoni İtalyan Kültür Merkezinde Türkiye- İtalya ilişkilerinin kuruluşunun 150. Yılı nedeniyle “Denize Adanan Yaşamlar”, Nisan 2012 Kuşadası İbramaki Sanat Galerisinde Turizm haftası etkinlikleri kapsamında “İtalya’ya Şiirsel bir yolculuk”, Aralık 2012’de Makedonya’nın Başkenti Üsküp’te düzenlenen Kuşadası Tanıtım Günleri’nde “Tutkunun adı:Kuşadası” sergilerini gerçekleştirmiştir. İzmir İtalya Konsolosluğunun katkılarıyla 8. Travel Turkey Turizm Fuarı kapsamında düzenlenen “Mi Chiamo Italia/ Benim Adım İtalya” 5. Kişisel sergisidir.