Kuşadası Belediyesi’nin Kasım ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda Kuşadası merkezi ile Davutlar ve Güzelçamlı mahallelerindeki 6 taşınmazın satılmasına karar verildi.

Toplantıda ayrıca, Estetik Kurul oluşturulması, öğrencilere Burs verilmesi ile bazı spor kulüplerinin desteklenmesini kararlaştırdı. Kuşadası Belediyesi Erkan Yücel sahnesinde gerçekleştirilen toplantıyı kalabalık bir vatandaş topluluğu izledi. Belediye Başkanı Özer Kayalı’nın başkanlığında yapılan toplantıda bir dizi karar alındı. Kuşadası Gençlik Spor Kulübü, Yıldız Fener Spor Kulübü ile Ada Sualtı Sporları Kulübünün talepleri oy birliği ile kabul edildi. Hurda ve Ekonomik ömrünü tamamlayan araçlar ile ekonomik getirisi olmayan 6 taşınmazın satışına karar verildi.

Kuşadası Belediyesi sınırları içinde, kentleşme ve kent tasarımına belli bir kural getirmeyi amacıyla Estetik Kurul oluşturulması için bir yönetmelik hazırlandı. Konularında uzman ve mesleki yeterliliğe sahip 6 üyeden oluşacak kurulun amacı “Kuşadası Belediyesi mücavir sınırları içerisindeki alanlarda tarihi, kültürel ve doğal değerlere uygun kaliteli bir mimari ve fiziksel çevrenin elde edilmesinin sağlanması amacıyla nitelikli mimarinin uygulanmasını ve estetik çözümlere ulaşılmasını sağlamaktır. Mücavir alan içindeki meydan, bulvar, cadde ve sokaklarda cephesi bulunan yapılarda şehircilik, mimarlık, kentsel tasarımk ve peyzaj mimarlığı projelerinin ve uygulamalarının kent estetiği açısından değerlendirilmesi ile gerçek ve tüzel kişiler ile kamu kurum ve kuruluşlarının uymak zorunda oldukları esasları belirler” şeklinde belirlendi.

BELEDİYE ŞİRKETİNİN SERMAYESİ ARTTIRILDI

Belediye Meclisinde, sermayesinin yüzde yüzü Kuşadası Belediyesine ait olan Arya A.Ş. nin daha iyi hizmet yürütmesi ve önümüzdeki sezona yatırım yapması için sermayesinin artırılmasına karar verildi. Görüşmeler sırasında AKP Üyesi Tacettin Özden’in kamuoyunda bazı belediye işletmelerinin kiraya verileceği söylentilerini hatırlatması üzerine başkan Kayalı, “Kuşadası Belediyesi’nin Gazibeğendi, Çay Bahçeleri ve diğer iştiraklerinin başkasına kiralanmasının söz konusu değildir” yanıtını verdi.

Öğrencilere burs verilmesi için daha önce ki dönemlerde hazırlanan iki ayrı yönetmeliğin tek yönetmelik halinde getirilmesi kararlaştırıldı. Yeni yönetmeliğe göre İlk, Orta ve Üniversite öğrencilerine eğitim yardımı yapılmasını belirleyen yönergeye göre, belediyelerin direk yardım yapamadığı Üniversite öğrencilerine burs olanağı yaratıldı. Başkan Kayalı, “Üniversite öğrencilerine belediyeden direk burs verilemiyor. Ancak, kredi yurtlar kurumuna ismen şu şu şahıslara burs vermek istiyoruz diyerek onun hesabına yatıyor. Kredi Yurtlar Kurumu ismi belirtilen öğrencilere belediye adına veriyor”dedi. Kuşadası Belediyesi Aralık ayı olağan toplantısının 2 Aralık Salı günü yapılmasına karar verildi.