29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kuşadası’nda görkemli törenlerle kutlanacak.

Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Kuşadası’nda Kuşadası Kaymakamlığı ile Belediye Başkanlığı başta olmak üzere tüm resmi kurumlar, Sivil Toplum Örgütleri katılımı ile görkemli bir kutlama programı hazırlandı. 28 Ekim Salı günü saat 13.00’de başlayacak kutlamalar, 29 Ekim Çarşamba günü saat 24.00’de son bulacak. Kutlamalar 28 Ekim Salı günü saat 13.00’te Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başlayacak. Ertesi gün, 29 Ekim’de saat 09.30’da Kaymakam Muammer Aksoy’un makamında tebrikleri kabulüyle başlayacak olan kutlamalar, saat 10.00’da Atatürk anıtı önünde Bayram törenleriyle sürecek.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılacak, şiirler okunacak, gösteri ekipleri becerilerini sahneleyecek. Halk oyunları ekiplerinin gösterilerinden sonra, kısa bir kortej yürüyüşü yapılacak. Kutlamalar çerçevesinde Öğretmen Evi’nde, Atatürk fotoğrafları ile okullar arası yarışmalarda dereceye giren 29 Ekim ile ilgili eserlerin sergi açılışı yapılacak. Gün boyunca Kuşadası’nın çeşitli noktalarında Elifname ile Zindegani Halk oyunları grupları, Belediye Bandosu ile Çınar Köyü halk oyunları ekipleri gösteriler yapacak. Setur Marina’da demirli olan Sahil Güvenlik botu saat 10.00 ile 16.00 arasında vatandaşların ziyaretine açılacak. Atatürkçü Düşünce Derneği ise tarihi Kervansaray’da 17.00’de “Cumhuriyet’imizin 91. Kuruluş yıl dönümü kutlu olsun” kokteyli düzenledi. Sea Light Otel’de Kerem Görsev, Elif Çağlar, Ferit Orman ile Kağan Yıldız Cumhuriyet Bayramı özel dinletisi saat 17.30’da yapılacak.

- CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜ

Günün en görkemli kutlaması on binlerin katılımıyla akşam yapılacak. Kısmet Otel Kavşağında saat 18.30’da toplanmaya başlayacak korteje, protokolün yanı sıra, animasyon ekipleri, öğrenciler, spor kulüpleri, bisiklet ve motosiklet grupları, faytonlar ile fener alayı katılacak. Büyük bir coşkuyla yapılacak yürüyüşe katılanlara Kuşadası Belediyesince Türk Bayrağı dağıtılacak. Atatürk anıtına kadar sürecek olan kortej yürüyüşü havai fişek gösterisiyle sürecek.

- ATATÜRK’ÜN SEVDİĞİ ŞARKILARDAN KONSER

Cumhuriyet’in 91. Yıl coşkusu İsmail Cem Meydanında, Kuşadası Belediyesi’nin düzenlediği konser ile doruğa çıkacak. TRT Sanatçıları Seher Dilmaç Meriç, Tolga Meriç ile Vildan Turan, Atatürk’ün sevdiği parçaları seslendirerek vatandaşlara Cumhuriyet coşkusu yaşatacak. Konser sırasında lazer gösterisi de yapılacak.

- BAŞKAN KAYALI’DAN DAVET

Belediye Başkanı Özer Kayalı, tüm Kuşadalıları Cumhuriyet Coşkusuna katılmaya davet etti. Vatandaşların ev ve işyerlerini Bayrak ve Atatürk posterleri ile donatmalarını isteyen Kayalı, “Halkın bayramını, Cumhuriyet Bayramı’nı, Cumhuriyetimizin 91’nci yılını halkımızla birlikte kutlayacağız. Gün boyu sürecek etkinliklere ve özellikle Kısmet Otel’den başlayacak olan kortej yürüyüşüne yediden yetmişe herkesi davet ediyorum. Türkiye’nin en büyük bayramı olan Cumhuriyet Bayramı’nı en iyi şekilde kutlamanın gururu ve mutluluğunu birlikte yaşayamaya çağırıyorum. Cumhuriyet Barış, Demokrasi, İnsan Hakları, Çağdaşlık demektir. Bu nedenle tüm Kuşadalıların Cumhuriyet’e sahip çıkacağına ve Cumhuriyet Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutlayacağına inanıyorum” dedi.