Kuşadası’nda sanayi sitesi bölgesinde çevre yolu üzerinde bir inşaatta kaçak olarak yapılan hafriyatın yol açtığı toprak kayması tehlikesi giderek büyüyor. Toprak kaymasından etkilenen üç sitenin boşaltılmasına karar verildi.

Toprak kaymasının neden olduğu tehlikeye karşı aldığı muşambalı önlemle dikkat çeken Kuşadası Belediyesi’nden tehlikenin giderek büyümesi üzerine yeni bir yazılı bir açıklama daha yapıldı. Açıklamada bölgedeki evler için tahliye kararı verildiği belirtilerek, “Toprak kayması sonucu üzücü bir olay yaşanmaması için Aydın Valiliği Kuşadası Kaymakamlığı ve Belediyemizce bölgede tehlikeli sayılabilecek konutların tahliyesi kararlaştırılmıştır. Vatandaşlarımızın can güvenliği birinci önceliğimiz olduğu için, Mücella Emgin Sitesi, Dergah Sitesi ve Özgün Sitesinde risk taşıyan konutlarda kalanlar geçici bir süre Belediyemiz olanaklarıyla misafir edileceklerdir. Üniversiteler ile İl Afet İşleri ekiplerinin hazırlayacağı raporlar doğrultusunda yapılacak çalışmalar ile ilgili kesin karar verilecektir“ denildi.

İNŞAAT HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Bu arada, toprak kaymasına yol açan hafriyatın yapıldığı inşaatın kaçak olduğu ortaya çıktı. Belediye açıklamasında kaçak inşaatla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu belirtilerek, “Zemin hareketliliğine neden olduğu sanılan 2013 ada 26 parselde 2013 Yılı Ağustos ayında başlayan fore kazık ve inşaat çalışmalarıyla ilgili olarak, dönemimizde belediyemiz ekiplerince iki kez işlem yapılmıştır. Ruhsatsız ve kaçak olarak fore kazık yapıldığı, arazinin hafredilerek zemin bozulduğu gerekçesi ile 08 Mayıs 2014 tarihinde mühürlenmiş, 09 Mayıs 2014 tarihinde yapılan kontrolde yapının yapımına devam edildiği saptanarak ikinci kez mühürlenmiştir. Yapılan mühürlemelere rağmen faaliyetlerini sürdüren inşaat sorumluları hakkında 09 Mayıs 2014 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur “ denildi.