Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından tüm Türkiye’de yapılandırılan Toplum Destekli Polislik birimi Kuşadası’nda da oluşturuldu.

Kuşadası Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan Toplum Destekli Polislik Şube Amirliği ilk ziyaretini Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy’a yaptı. Emniyet Müdürü Mustafa Topal ile birlikte gerçekleştirilen ziyarette, Toplum Destekli Polislik Kuşadası Şube Amiri Komiser Fatma Yılmazgüneş, görevleri ve çalışmaları hakkında Kaymakam Aksoy’a bilgi verdi.

Toplum Destekli Polislik Şubesi’nin kurulmasını değerlendiren Kaymakam Aksoy, “İlçemizde bu kurumun hayata geçirilmesinin esas amacı, genel güvenlik hizmetlerini vatandaşların katılımı ile daha etkin bir şekilde yürütmektir. Toplumumuzda ortaya çıkan suç korkusunu azaltmak ve vatandaşların devlete ve kurumlarına güvenini sağlamak hedefleniyor. Toplum Destekli polislerimiz, vatandaşlarımız ve kurumlarımız ile birlikte uyarıcı ve eğitici etkinlikler düzenleyerek, çocuklarımızın ve gençlerimizin kötü alışkanlıklardan, şiddetten ve suçtan korunmalarını sağlayacak. Ayrıca, özen gösterilmesi gereken yaşlı ve engellilere, ailenin birliği ile şiddete maruz kalan kadınların korunmasına ve kendilerine destek sağlanmasına yönelik ilgili kurumlar ile birlikte bilgilendirici ve eğitici çalışmalar yapacak” dedi.