Kuşadası’nda Sanayi Sitesi bölgesi çevre yolu üzerinde bir inşaatın hafriyatının bulunduğu bölgede toprak kayması meydana geldi.

Etkili yağmurlar sonucu meydana gelen toprak kaymasına belediye ve Aydın’dan gelen AFAD ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alınırken, tehlikenin devam ettiği bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Kuşadası’nda Sanayi Sitesi bölgesinde çevre yolu üzerinde 2 ay önce de benzer toprak kayması olan ve hafriyat çalışması yapılan bir inşaatta gündüz devam eden sağanak yağmurun ardından toprak kayması meydana geldi. Yaklaşık 20 metre yüksekliği bulan hafriyat alanındaki toprak kaymasının meydana gelmesiyle birlikte Kuşadası Belediyesi Zabıta ekipleri bölgede kontrol noktası oluşturdu.

5 SOKAK KAPATILDI

İnşaatın üst bölümündeki cami ile birlikte 20’ye yakın siteye giriş ve çıkışlar kapatıldı. Toprak kayması sonucu 5 sokakta yollar çatladı, binalarda yarıklar meydana geldi. Aydın Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı(AFAD) ekiplerine bilgi verildi. Çevrede siteler ile camiye giden 5 sokak araç giriş ve çıkışına kapatıldı.

Çevrede oturan vatandaşlar, yaşanan toprak kayması sonucu evlerinin büyük tehlike altında olduğunu söylediler. Yaşananlara isyan eden çevre sakinleri, “ Nisan ayından beri inşaat kaçak olarak devam ediyor. Belediye yönetimini defalarca uyardık. Ancak, tüm uyarılarımıza rağmen belediye ekipleri gelip, gitti ancak inşaat ta devam etti. Hafriyat çalışmasının devam etmesi ile yollarda çatlaklar oluşmaya başladı. Bir çok sitenin duvarları çatladı. Büyük tehlike altındayız, ama hala yaşananların ciddiyetine varılmaması bizi daha çok kahrediyor“ diye dert yandılar.

KUŞADASI KÖRFEZİ’NDE FIRTINA UYARISI

Bu arada, Kuşadası Körfezi ve çevresinde gökgürültülü sağanak ve kısa süreli fırtına uyarısında bulunuldu. Meteoroloji Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre, Kuşadası Körfezi, Kuşadası ve Selçuk çevrelerinde, kısa süreli kuvvetli sağanak ve gökgürültülü sağanak ile birlikte kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde rüzgar esmesi bekleniyor.