Ege Bölgesi genelinde etkisini sürdürmesi beklenen kuvvetli yağış ve fırtınayla birlikte Aydın’da da sıcaklıkların azalacağı kaydedildi.

Halen Türkiye’nin doğu bölgelerinde devam eden yağışlara ilave olarak yurdun batı kesimlerinin Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı sistemin etkisine girmesi bekleniyor. Marmara’nın güney ve doğusu, Ege Bölgesi, Batı Karadeniz ile Batı Akdeniz’de pazartesi, salı ve çarşamba günleri görülecek yağışların sürekli ve kuvvetli olacağı, toplamda metrekareye 50 ila 150 milimetre civarında yağış düşeceği tahmin ediliyor.

Yağışlı sistemin ardından, yurdun büyük bölümün salı gününden itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisine gireceği, hava sıcaklıklarının yurdun kuzeybatısında hissedilir derecede azalacağı ve görülecek yağışların karla karışık yağmur ve kar şekline dönüşeceği tahmin ediliyor.

Dün akşam saatlerinden itibaren yurdun batı kesimlerinde başlayan kuvvetli güneybatılı rüzgarların Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz ile İç Anadolu Bölgesinde bugün akşam saatlerine kadar kuvvetli, zaman zaman fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Kuzey Ege’de bu akşam saatlerinden sonra rüzgarın, güney ve güneybatı yönlerden 7 ila 9 kuvvetinde 75-90km/s hızıyla kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Güney Ege’de bu günün ilk saatlerden itibaren rüzgarın batı ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde 60-75km/s hızıyla kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın bugün öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Beklenen yağış ve fırtına nedeniyle başta soba ve baca gazı zehirlenmeleri olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekiyor.