Lüksenbourg’da düzenlenen Dünya Aşçılar Kupası’nda Türkiye’yi temsil eden Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) aşçılar başarılarıyla göz doldurdu.

70 ülkenin katıldığı ve 4 yılda bir düzenlenen Aşçılar Dünya Kupası, Gastronomi Dünyasının en prestijli ve zor yarışması olarak biliniyor.

Türkiye Aşçılar Federasyonu Milli Takımı, Federasyon Milli Takım Direktörü ADÜ Öğretim Görevlisi Şef Emrah Köksal Sezgin önderliğinde ülkemizi temsilen güçlü bir takımla yarışmaya KAPP ana sponsorluğunda katıldı ve 23 ayrı kategoride yarıştı.

Katıldığı 23 kategoride; 22 madalya ve 1 diploma alarak federasyon rekoru kıran takımımız yarışmaya damga vurdu. Ayrıca Dünya Şefler Birliği WACS’ın dünyada gerçekleştirdiği iki global yarışmada da üst üste Altın madalya kazanan ADÜ Öğretim Görevlisi Şef Emrah Köksal Sezgin bu alanda Türkiye’ye yine bir ilki yaşattı.

Türk Aşçılık Milli Takımı’nın yarışmada kazandığı ödüller de şöyle: ADÜ Öğretim Görevlisi Şef Emrah Köksal Sezgin 1 Altın 1 Gümüş 4 Bronz, Şef Duygu Tuğcu 1 Altın 2 Gümüş 3 Bronz, Şef Mümin Durutlu 1 Altın 1 Gümüş, Şef Suat Ulaş 2 Gümüş, Şef Elif Sümer 3 Bronz, Öğretim Görevlisi Şef Ozan Güngör 1 Bronz 1 Diploma ve Şef Elif Çıtak 2 Bronz.