TBMM İdare Amiri ve MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, TBMM Genel Kurulu’nda, Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçesi üzerinde yaptığı konuşmada Beşiktaş’ın taraftar grubu olan Çarşı Grubu’na destek verip iktidarın bütçesini eleştirdi.

TBMM İdare Amiri Ali Uzunırmak, "Çarşı grubu darbe yapmakla suçlanarak adliyeye götürülmüştür. Çarşı, farklı bir anlayıştır, bunu bazıları anlayamazlar. Çarşı muhaliftir, Çarşı şefkatlice bazen destektedir, Çarşı bir ruhtur, Çarşı bir duruştur, Çarşı bir felsefedir, Çarşı devrimcidir ama Çarşı darbeci değildir" dedi.

“ÇARŞI’NIN DARBE YAPACAK GÜCÜ OLSA BEŞİKTAŞI ŞAMPİYON YAPARDI”

Konuşmasında bütçeyi eleştiren ve Çarşı Grubu’na destekleyen Ali Uzunırmak, "Çarşı ‘Eğer darbe yapacak gücümüz olsa, Beşiktaş’ı şampiyon yapardık.’ diyor ve çok felsefi bir duruşla ‘Bir eylemin ahlaki değerini eylemin sonucu değil eylemin ardındaki niyet belirler.’ diyor ve darbe suçlamasıyla adliyeye gittiğinde ‘Adalet için deplasmandayız.’ diyor. Evet, Çarşı deplasmanda oynuyor. AK Parti iktidarı on iki yıldır ülkeyi yönetmektedir yani gençliğin bakanı olan Gençlik ve Spor Bakanlığının 10 yaşında aldığı bir çocuk bugün 22 yaşındadır. Eğer AKP hükûmetlerinin gerçekten bir gençlik politikası olsaydı, eğer bir gençlik ve spor politikası olsaydı ve bu, bilime uygun inşa edilmiş olsaydı, bugün Türkiye, Türk gençliği ve Türk sporu çok başka bir boyutta olurdu” dedi.